BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05

MHP'den 13 maddelik 'yoklar' listesi

MHP'den 13 maddelik 'yoklar' listesi

MHP'den 'hayır'cıların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerini çürütecek bir çalışma geldi. MHP, hayırcı kanadın eleştirilerine 13 maddenin yer aldığı bir kitapçık hazırlayarak yanıt verdi.

MHP'den 13 maddelik 'yoklar' listesi

MHP'den 'hayır'cıların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerini çürütecek bir çalışma geldi. MHP, hayırcı kanadın eleştirilerine 13 maddenin yer aldığı bir kitapçık hazırlayarak yanıt verdi. MHP’nin referandum kampanyası için hazırladığı kitapçıkça, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin karşı karşıya kalabileceği tehlikeleri engellediği anlatılıyor. Milliyet'in haberine göre, kitapçıkta, bu anayasa değişikliği ile MHP’nin Ak Parti içinde eriyeceği ve yok olacağı eleştirilerine de şöyle yanıt verildi:

MHP'den 13 maddelik 'yoklar' listesi

“Yeni sistemde, parlamentoda iki siyasi partili bir yapı olacağı ve bu yapı içinde MHP’ye yer olmayacağı iddiaları tamamen dayanaksız ve asılsızdır. Aksine yeni sistemde MHP yürütme ve parlamentoda daha da güçlenecektir. Yeni sistem uzlaşmayı öne çıkarsa da her parti gibi MHP de kendi ilke ve değerleri doğrultusunda Türk milliyetçiliği hareketinin siyasette tek temsilcisi olarak ilelebet yoluna devam edecektir.”

MHP'den 13 maddelik 'yoklar' listesi

MHP’nin istemediği ve 13 başlıkta özetlenen “yoklar” listesi şöyle: 1- Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle çatışma yoktur. 2- İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yoktur. 3- Anayasaya uymayan yöneticilerin sorumsuz kalması yoktur.

MHP'den 13 maddelik 'yoklar' listesi

4- Keyfi yönetime cevaz verecek bir düzensizlik yoktur. 5- Yönetenlerin işledikleri suçlardan cezasız kalması yoktur. 6- Milli devleti parçalayan özerklik/federasyon yoktur.