BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11

MHP’deki seçim

Milliyetçi Hareket Partisinde olanlar herkesin bilgisi dahilindedir eminim. Bir yanda koltuğunu korumaya çalışan Bahçeli ve ekibi, diğer tarafta ise Meral Akşener’in...

Milliyetçi Hareket Partisinde olanlar herkesin bilgisi dahilindedir eminim. Bir yanda koltuğunu korumaya çalışan Bahçeli ve ekibi, diğer tarafta ise Meral Akşener’in önderliğinde muhalif kesim. Bu durumla ilgili benim şahsi kanaatim şu yönde: MHP’nin güçlü bir parti olabilmesi için kan değişimi şart. Kan değişimi tabirini biraz daha açarsak; sadece Bahçeli’nin gitmesi ve yerine başka birinin gelmesi gerekir demiyorum. Bahçeli’nin gitmesi ve yerine Meral Akşener’in gelmesi gerekir diyorum. Güler yüzü ve siyasi nezaketi olan liderlere ihtiyacımız var çünkü.

Zaten Meral Akşener’in partisi için doğru kişi olduğunu, diğer partilerin tutumuna bakarak anlayabilirsiniz. Her ne hikmetse diğer partilerde Meral Akşener’in genel başkan olma ihtimaline karşın Bahçeli’yi destek turuna çıktılar. Hayırlısı bakalım…

***

Bir diğer konumuz ise dans üzerine olacak. Ben ülkemizin en köklü vakıflarından bir tanesi olan Aftud (Anadolu Folklor Turizm ve Dayanışma) Vakfı’nın 20 yıllık dansçısı, son 5 yıldır eğitmeni ve son 1 yıldır da Yönetim Kurulu Üyesi olarak dans üzerine üç beş kelime edebilecek bir kişi olduğumu düşünüyorum. Benim itirazım dans edemeyen şarkıcılarımıza.

Kliplerde dans etmeye çalışan şarkılarımıza seslenmek istiyorum. Dans etmek öyle ‘ha deyince’ olabilecek bir şey değildir. Yeteneğiniz varsa dahi, üzerine adam akıllı mesai yapmanız gerekir. Yeteneğiniz yoksa zaten çok ama çok fazla çalışmanız gerekir. Yani sırf adet yerini bulsun diye kamera karşına geçip apır sapır şeyler yapmayın lütfen. Komik duruma düşüyorsunuz.

Sizi çalıştıran ve eli yüzü düzgün figürlerle sizlere bir şeyler öğretmeye çalışan hocalarınız da var muhakkak. Kaliteli adımlar söz konusu olduğunda ise adımlarınız fevkalade yavaş kalıyor ve estetikten uzak, oradan oraya koşuşturan biri gibi oluyorsunuz. Nasıl sesi olmayan biri şarkı söylemeye çalıştığında sizin gözünüzde komik duruma düşüyorsa, sizde bizlerin gözünde komik duruma düşüyorsunuz. Bilin istedim.

Bunları sizlere dans eğitmenleriniz söylemez çünkü onlar para kazanmak zorundalar. Ben ‘dost acı söyler’ gibi bir mahiyette söyleyeyim dedim.

Sağlıcakla kalın…