BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de Ümit Özdağ bombası Türkeş'in yerine geçti

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP’den AK Parti’ye geçen Tuğrul Türkeş'in yerine divana girdi. Davutoğlu'ndan 'geçici seçim hükümeti' için görev teklifi almasına tepki olarak istifa eden Tanrıkulu da Genel Başkan Yardımcılığı'na geri döndü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ,  26. Dönem Milletvekilliği Seçimi sonrasında değerlendirme yapmak ve parti içi gelişmeleri görüşmek üzere 14 Kasım'da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Tuğrul Türkeş'in yerine divana girdi.

MHP, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere 1 Kasım seçimlerinden iki hafta sonra, yani bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini topladı. internethaber.com'un MYK toplantısından elde ettiği kulis bilgilerine göre, parti içinde kritik kararlar alındı.

TÜRKEŞ'İN YERİNE ÖZDAĞ...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçici seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olma teklifini kabul ederek MHP'de deprem etkisi yaratan ve 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti Ankara milletvekili seçilen Türkeş'in MHP'deki divan üyeliğindeki yerine, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın geçtiği bildirildi. 

TANRIKULU YENİDEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici seçim hükümetinde görev alması için teklif götürmesiyle, Bakanlık ile ilgili yapılan teklifi reddeden ve tepki olarak parti genel başkan yardımcılığında ayrılan eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, görevine geri getirildi.

"CÜRETİNE TEPKİ OLARAK..."

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  bakanlık teklifine, "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'na böyle bir teklifin yapılması cüretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum" diyerek yanıt vermişti. 
 
MHP KULİSLERİNDE 'TANRIKULU BAHÇELİ'NİN GÜVENİNİ YENİDEN KAZANDI' YORUMU...

Tanrıkulu'nun görevine geri dönüşü, MHP kulislerinde 'Özdağ'ın, Bahçeli'nin güvenini geri kazandığı' şeklinde yorumlandı.

ÖZDAĞ'IN 'GENEL BAŞKANLIĞA ADAY' OLACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

1 Kasım seçimlerindeki radikal düşüşün sorumlusu olarak gösterilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye istifa çağrılarının yükselmesinin ardından, MHP Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ'ın ismi, Ankara kulislerinde 'genel başkanlığa aday' olacağı yönünde dillendirilmişti. Özdağ bu iddialara ilişkin, Bahçeli'nin partinin başında olduğunu söylemişti.

Özdağ, başkan adayı olacağına yönelik iddiaları değerlendirdiği açıklamasında "Sayın genel başkanımız görevinin başındadır. Tüm bu konuları değerlendirmek üzere cumartesi ve pazar günü Merkez Yürütme ve il başkanlarımız Ankara'ya davet edildi. Bu hafta sonu bütün bu konuların değerlendirmeleri genel başkanımızın başkanlığında yapılacak toplantılarda ele alınacak. Neden bu noktaya gelindiği değerlendirilecektir." demişti.

TÜRKEŞ, MHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici seçim hükümeti kapsamında bakanlık teklifini kabul eden Türkeş, MHP tarafından 26 Ağustos'ta tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, tebligatın yapılmasının ardından geçen 1 haftalık yasal süre içinde Türkeş'in savunmasını yazılı ya da sözlü olarak yapmaması üzerine, MHP Merkez Disiplin Kurulu'nca MHP'den ihraç edilmişti. 
 

"BENİ KİMSE PARTİMDEN ATAMAZ" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Türkeş, dün düzenlediği basın toplantısında "Ben MHP mensubuyum ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki atılmam gerekiyorsa buna ülkücü camia karar vermelidir" ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Tuğrul Türkeş'in "Ben partimi iktidar yaptım" sözlerini uygun bulmadığını, Türkeş'e yakıştıramadığını söylemişti. Bahçeli, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?" ifadelerini kullanmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

3 Mart 1961 Tokyo, Japonya doğumlu olan Ümit Özdağ, Türk siyasal bilimler profesörüdür. MHP’den Gaziantep’te 1. Sıradan milletvekili adayı gösterilmiştir. 27 Mayıs 1960 darbesinde Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle fiilen katılmış olan babası Muzaffer Özdağ’ın 13 Kasım 1960’da Milli Birlik Komitesi’nin ayrılmasıyla beraber, Japonya’ya, hükümet müşaviri olarak gönderilmiştir.

Ümit Özdağ’da o yıllarda Tokyo’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi`de siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlayarak, yüksek lisans içinde Türkiye’de planlı kalkınma ve devlet planlama teşkilatı üzerine çalışma hazırlamış olan Özdağ, Dr. Burçin Özdağ ile evlidir ve bir çocukları vardır.

2005 yılında MHP Genel Başkanlık adayı olmak istemiş ancak adaylığı kabul edilmemiştir. Bununla beraber partiden ihraç edilmiştir. 2005 yılından bu yana ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nde başkanlık görevindedir. 2010’da tekrardan MHP’ye üye olup, 12 Haziran 2011’de parlamento seçimlerinde partiden İstanbul’da 2. Bölge 4. Milletvekili adayı olmuştur. 21 Mart 2015’te MHP MYK üyesi olmuştur.

 
AHMET KENAN TANRIKULU KİMDİR?

Ahmet Kenan Tanrıkulu, 17 Mayıs 1958'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Osman Necati, anne adı Melahat'tır.
 
Ekonomist; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını ABD Western Illinois University'de Matematiksel İktisat alanında tamamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton School'da Makro Modelleme, ABD University of Colorado'da Ekonomi Uzmanlığı, İngiltere University of Bradford'da Ulaşım Planlaması, Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi eğitimlerini aldı.
DPT planlama uzmanı olarak görev yaptı. Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu ve gemlik Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. çevre bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurt içi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı.
 
21. ve 23. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 23. Dönemde AGİTPA ve Türkiye-AB KPK Üyeliği yaptı. 24. Dönemde AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB KPK ve Çevre Komisyonu Üyesidir.
 
İngilizce bilen Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.