BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.433,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de şok gelişme! Oktay Vural istifa etti

MHP'den son dakika haberler geliyor. MHP'nin ağır topu Oktay Vural görevinden istifa etti. Oktay Vural'ın istifasının perde arkası merak konusu.

Abone ol

Kurultay kriziyle gündemden düşmeyen MHP'den son dakika haberleri geliyor. MHP Grupbaşkan vekili Oktay Vural MHP'deki görevinden istifa etti.

Oktay Vural'ın MHP'deki kongre kirizinin yönetimi konusunda rahatsız olduğu söyleniyor. Ankara kulislerinde Oktay Vural'ın muhaliflere destek vereceği konuşuluyordu.

İSTİFASI İÇİN İLK SÖZLERİ

Oktay Vural kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine yaptığı ilk açıklamada, "Ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak süreçle ilgili bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmem de istifada etkili oldu" dedi.

İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI

Geçen haftalarda Oktay Vural'ın görevinden istifa etmeye hazırlandığı, ancak Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yapıcı cümleler kullanması nedeniyle vazgeçtiği iddia edilmişti ancak o iddialar doğru çıktı.

MECLİS'TEKİ ODASINI TOPLADI

Görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na vereceği öğrenilen Vural'ın Meclis'teki odasını topladığı öğrenildi.

DEKLARASYONA İMZA ATMAMIŞTI

Oktay Vural, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye destek için hazırlanan deklarasyona imza atmayarak gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı bir süre önce dışa vurmuştu. Oktay Vural'ın muhaliflere yönelik kullanılan sert dil nedeniyle metni imzalamadığı ortaya çıkmıştı.

BAHÇELİ "BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ" DEMİŞTİ

Bahçeli ve Oktay Vural arasındaki soğukluk iddiaları Bahçeli'ye sorulmuştu. Bahçeli, "Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz" demişti.

GENEL MERKEZİ ŞU SÖZLERLE UYARMIŞTI

Oktay Vural, sosyal medya üzerinden geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, muhaliflerin yanı sıra Genel Merkez’e yönelik de algılanan şu uyarıları yapmıştı:

-“Ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluşturma ve derinleştirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiği açıktır. Bu tartışmaların derinleşmesini geleceğe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler.”

1999'DA SEÇİLDİ, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI

Uzun süredir partinin grup başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP’nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.