BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.434,97
HABER /  POLİTİKA

MHP'de Sinan Oğan sürprizi delege imzaları hazır

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Sinan Oğan, Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Saraç Türkeş'in de katıldığı bir toplantıda delegelerin imzasını teslim aldı. MHP Genel Merkezi'nde ise imza veren delegeler için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Abone ol

İNTERNETHABER - MHP'de 1 Kasım seçim sonuçları sonrası olağanüstü kongre isteyen ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Sinan Oğan, toplanan delege imzalarını teslim aldı.

Yapılan törene MHP'nin kurucusu ve ilk lideri merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Saraç Türkeş de katıldı.

DELEGE İMZASI 425'E ULAŞTI

Yeni yılın ilk haftalarında imzaların merkeze teslim edileceği ve MHP Genel Başkanlığı için yarışan Koray Aydın ve Meral Akşener'e imza veren 70 delegeninde imzalarını geri çektiği belirtildi. Çekilen imzalarla birlikte delege imzası 425'e ulaştığı öğrenildi.

MHP merkezde ise imza veren delegeler için çalışma başlatıldığı öne sürülüyor.

"HEDEFİMİZ 700 İMZA"

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, hedeflerinin 700 imza olduğunu söylemişti. Oğan, yaptığı açıklamada şunları belirtmişti:

"BENİM İMZAM SENİN İMZAN GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Delege imzalarının toplanması ile ilgili küçük bir sorunla karşı karşıyayız zira başlangıçta şöyle bir durum söz konusuydu her 3 aday da orada imzaları toplarken sahaya çıktığımızda örneğin a vilayetinde bize telefon ettiklerinde, 'b adayın buradaki temsilcileri imza topluyor ne diyorsun' dediğinde biz, 'tabi ki verin, üçümüz ortak topluyoruz dolayısıyla benim imzam senin imzan gibi bir şey söz konusu değil size ilk kim ulaştıysa sizi bizi destekliyor olsanız da bütün imzaları o arkadaşlara verin' dedik ve çok sayıda o şekilde imza toplandı.

"AKŞENER'İN DELEGELERE SMS GÖNDERMESİ..."

Bir süre sonra Sayın Akşener'in delegelere bir SMS göndermesi ile bu süreç biraz akamete uğradı ama ben bu sorunu aşacağımız kanaatindeyim çünkü imzaların şahsa toplanması diye bir şey söz konusu değil. Her ne kadar böyle bir anlayış şekline dönüştürülmüş olsa da bunun neticesinde imzaların az ya da çok toplanmasının şahıslara getireceği hiç bir şey yok. Bu olsa olsa delegenin kafasını karıştırır bu olsa olsa o anlamda delegeyi bir endişeye bir kararsızlığa sevk eder.

"İMZALARI KİŞİSEL DEĞİL ORTAK TOPLUYORUZ"

Bizim bugün yapmamız gereken her üç adayın hemen, hiç vakit kaybetmeden yanyana gelip bir resim vermesi ve imzaların şahıslara değil ortak toplandığını deklare etmesidir. Ben buna hazır olduğumu ifade ediyorum. Eğer bugün 3 aday bir araya gelir, görüntü verir ve 'imzaları kişisel değil ortak topluyoruz' diye bir açıklama yaparsa bir hafta içerisinde 700'e yaklaşan bir imza sayısına ulaşırız."