BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.425,46
HABER /  GÜNCEL

MHP'de seçim öncesi istifa depremi

MHP'de Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Mehmet Taytak ve Deniz Bölükbaşı istifa etti.

Abone ol

MHP'de Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Mehmet Taytak ve Deniz Bölükbaşı istifa etti

'Farklı Ülkücüler' internet sitesinin MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlamasının ardından art arda istifalar geldi.

MHP'de yaşanan istifalar ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Anlaşılıyor ki devlet yok iyi ki millet var ona gidiyorum. Bu insanların şahsiyetiyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri olan insanlar. Partiyi rahatlatmak için istifa ettiler" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'ellerinde ne varsa yayınlasınlar' restinin ardından 'farklı ülkücülük' internet sitesi daha önce duyurduğu 6 isimden ilkine ait kaseti yayınladı.

'Farklı ülkücülük' internet sitesinde, 'Maalesef bize başka bir çıkar yol bırakmayan, MHP’ye ve davamıza gelecek zararı umursamayan ve tek dertleri menfaat temin ettikleri koltuklarını korumak olan bu işgal çetesinin ve elebaşının inadı yüzünden yayınlarımıza devam ediyoruz' denildi.

Kasette MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin bir kadınla görüntüleri yer alıyor.

Sitede sırada yayınlanacak görüntünün Osman Çakır'a ait olacağı belirtiliyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Prof. Dr. Osman Çakır, "Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, psikolojik şartlar böyle bir karar vermemi gerektirdi. Zaten bu kararımı iki gün önce vermiştim, göndermiştim ama kabul edilmemişti" dedi.

MHP'de Osman Çakır'ın ardından "kaset skandalında" adı geçen diğer isim olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de görevinden ve milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Mehmet Ekici yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi genel başkan yardımcılığı, merkez yönetim kurulu üyeliği, parti üyeliği ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ediyorum. Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" dedi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da genel sekreterlik, parti üyeliği ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini duyurdu.

Mehmet Taytak ve Ümit Şafak da istifa eden isimlerden oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, partideki görevlerinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Bölükbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, MHP’nin siyasi varlığına kastetmeyi amaçlayan bir internet sitesinde şahsını da hedef alan iddiaların yeraldığını bildirdi.

Deniz Bölükbaşı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 'Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlatmıştır.
Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır."