BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de olağanüstü kongre harekatı!

MHP'de muhalifler harekete geçti! Sinan Oğan imzaları toplamaya başlarken, muhalifler herhangi hukuki bir sorunla karşılaşmamak için ortak bir dilekçe metni üzerinde uzlaşma sağladı.

Abone ol

MHP'de muhalifler, olağanüstü kongre için ortak bir metinde anlaştı. Üç adayın üzerinde uzlaştığı ortak dilekçede, delegenin yirmide birinin oyuyla bir konunun gündeme alınmasına izin verilmesi talebi bulunuyor.

Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ardından Meral Akşener de olağanüstü kongre için genel başkan adaylığını açıkladı. Muhalifler, olağanüstü kongre için iki aşamalı bir yol planında anlaştı. Olağanüstü kongrenin toplanması için gerekli imzalar, tüm muhalifler tarafından birlikte toplanacak ve yine Genel Merkez'e birlikte teslim edilecek.

NOTER ONAYLI İMZA ŞART

Muhalifler geçtiğimiz hafta ortak bir dilekçe metni üzerinde mutabakata vardı. Edinilen bilgiye göre tarafların temsilcileri, olası hukuk problemlerinin önüne geçebilmek için tek bir metinde uzlaşma sağladı. Dilekçede, delegenin yirmide birinin oyuyla tüzük değişikliği talebinin gündeme alınması talebi yer alıyor. İşte muhaliflerin üzerinde anlaştığı dilekçe metni;

"Siyasi Partiler Yasası ve Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün ilgili hükümleri doğrultusunda, Milliyetçi Hareket Partisi parti tüzüğünün 63. Maddesi dördüncü fıkrasının "Bu toplantılarda Büyük Kongre delegelerinin en az yirmide birinin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir. Olağanüstü toplantılarda Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılabilir." şeklindeki değişiklik teklifimizi müzakere etmek ve karara bağlamak üzere aşağıdaki gündem ile Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kongresi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasını arz ve talep ederim."

 OĞAN İMZA TOPLAMAY BAŞLADI

Bu arada genel başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim olan Sinan Oğan, delegelerden imza toplamaya başladı. İllerde koordinasyon büroları oluşturan Oğan'ın, delegelerle bu koordinatörler aracılığıyla görüştüğü ve noter imzalarının da bu şekilde toplandığı belirtildi. Oğan'ın iki hafta içerisinde tüm imzaları toplayarak, diğer adayları bekleyeceği ve Aralık'ın ikinci haftasında imzaların genel merkeze iletilmesinin planlandığı kaydedildi.

GENEL MERKEZ'DE DELEGE ZİRVESİ

Bu arada Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener'in açıklamalarının yakından takip edildiği MHP Genel Merkezi'nde, delegelerle görüşmeler sürüyor. Heyetler halinde Ankara'ya gelen delegeler, genel merkez yöneticileriyle bir araya geliyor.