BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de kurultay tehlikeye girdi!

MHP'li muhalifler Ankara 3. İcra Mahkemesi'ne yapılan başvurunun sonucunu bekliyor. Mahkeme, daha önce verilen kararı iptal etmesi halinde kongreyi hafta sonu gerçekleştirecek.

Abone ol

MHP'li muhalifler, Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinin kongre için verdiği tedbir kararına ilişkin Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nce yapılan işlemlerin iptali için Ankara 3. İcra Mahkemesi'ne yapılan kararı bekliyor. Mahkeme, yapılan şikayeti yarın saat mesai bitimine kadar kabul etmesi halinde kongre belirtilen tarihte yani 15 Mayıs'ta yapılacak.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'nin olağanüstü kurultayına ilişkin kararını mayıs ayı içinde vereceğini açıklamıştı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin  MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini mayıs  ayı içerisinde tamamlayacağı duyuruldu. Kongrenin toplanmasını isteyen Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın avukatları Yargıtay'a başvurup dosyanın öne alınmasını istemişti.

MUHALİFLER İPTAL İÇİN BAŞVURDU

Yargıtay kararının Mayıs ayının sonunda açıklanacak olması ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı muhaliflerin işini zora soktu. 

Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ imzalı açıklamada kongre için veriler derbir kararına ilişkin Ankara 25. İcra Mahkemesi'nin işlem yürüttüğünü bu işlemlerin sona erdirilmesi için Ankara 3. İcra Mahkemesi nezdinde başvuru yapıldığı belirtildi. Açıklamada, 3. İcra Mahkemesi'nin yarın akşama kadar iptale ilişkin karar vermesi halinde kongrenin belirtilen tarih olan 15 Mayıs'ta yapılacağı duyuruldu.