BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  POLİTİKA

MHP'de kurultay krizi Bahçeli son kozunu oynayacak!

MHP'de Olağanüstü Kurultay ne zaman yapılacak? MHP Genel Merkezi 10 Temmuz'da, muhalifler ise 19 Haziran'da ısrarcı. Gelen son haberlere göre, MHP Genel Merkezi henüz yeni planını devreye sokmadı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) kurultay krizi büyüyor. MHP Genel Merkezi ile muhaliflerin kurultay için aldıkları farklı tarihler parti içinde büyük tartışmalara neden oldu.

Çağrı heyetinin tüzük kurultayı için 19 Haziran'ı açıklamasının ardından MHP'de önce "genel merkez yöneticisi olmadan kongre açılamaz" görüşü oluştu.

MHP GENEL MERKEZİ STRATEJİ DEĞİŞTİRDİ

Ancak Yargıtay'ın gerekçeli kararında, çağrı heyetinin kongre divanı oluşana kadar görevli olduğu belirtilince Genel Merkez strateji değiştirdi. Tüzüğün delege sayısının en az 3'te 2 çoğunluğuyla değişebileceği kuralına göre, Genel Merkez delegelerin en az 3'te 1'i üzerinde etkili olmaya çalışacak.

DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILACAK

Bu yolla sonuç alınamazsa MHP lideri Devlet Bahçeli'nin en etkili kartı olan disiplin süreci başlatılacak. Buna göre, Genel Merkez'in yapacağı 10 Temmuz'daki olağanüstü kurultay öncesi adaylar ihraç istemli olarak disiplin kuruluna sevk edilecek.

DELEGELERE RESMİ ÇAĞRIDA BULUNULDU

Muhalifler, 19 Haziran'da tüzük kurultayı yapmak üzere delegelere resmi çağrıda bulundu. Gazete ilanlarında, tüzük kurultayının 19 Haziran'da yapılacağı duyuruldu. Bu kurultayda, genel merkezin belirlediği 10 Temmuz tarihinde seçimli büyük kurultay yapılması yolunda da karar alınması bekleniyor.

KONGRENİN DAĞILMASI ÖNLENECEK

Tüzük kurultayının gündemi de mahkeme kararı doğrultusunda belirlenerek ilan edildi. Buna göre, kurultay yoklama ile açılacak, divan seçilecek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından genel başkanın konuşması gündemde bulunuyor. Genel başkan kurultaya katılmayacağı için bu başlık yerine gelmeyecek. Daha sonra da 63. maddenin genel başkan ve parti organlarının seçimine uygun hale getirilmesi yolunda tüzük değişikliği görüşülecek. Dilek ve temennilerden sonra da kapanış yapılacak. Bu kurultayda aynı zamanda genel merkezin belirlediği 10 Temmuz tarihinde seçimli büyük kurultay yapılması yolunda da karar alınması bekleniyor. Böylece muhalifler, genel merkezin 10 Temmuz kongresinde “tüzük değişikliği gerçekleştirilemezse”, genel başkanlık seçimi yapmadan kongrenin dağıtılmasını önlemeye çalışacak.