BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de çılgın Oktay Vural senaryoları

MHP'de Oktay Vural istifası gündeme bomba gibi düştü. MHP kurultayına sayılı günler kala gelen istifa beraberinde farklı senaryoları akıllara getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Bahçeli'nin en yakınındaki isim" olarak görüldü. MHP liderinin her daim yanındaydı, "sağ kolu" diyen de vardı onun için.

Kürsülerde, kameralar karşısında MHP adına hep onu izledik. "Bahçeli'nin kurmayları" dendiğinde ilk akla gelen oydu.

Bahsedilen isim MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'dan başkası değil. Genel merkez ve parti içi muhaliflerin kapıştığı MHP'de, Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

BAHÇELİ'Yİ TEMSİL EDİYORDU

1999 yılında MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı. Uzun yıllar grup başkanvekilliği görevini üstlenen Vural, kamuoyu ile iletişimi "iyi", partisinin TBMM'deki en "faal" isimlerindendi.

Vural'ın TBMM'de genel başkanı temsil eden makam olan grup başkanvekilliği koltuğunu bırakması, kuşkusuz 10 Temmuz'daki kurultay öncesi spekülasyonlara yol açtı.

Kamuoyunun MHP'de Bahçeli'den sonra en çok bildiği ismin yol ayrılığı kulisleri hareketlendirdi. Kimilerine göre sürpriz, kimilerine göre beklenen bir gelişmeydi. Sosyal medyada ve kamuoyunda MHP'nin ağır topunun istifasına dair konuşulan iki senaryo ise şöyle:

İLK SENARYO: ADAY OLUP SON ANDA BAHÇELİ LEHİNE ÇEKİLECEK

Bunlardan ilki Oktay Vural'ın genel başkanlığa aday olacağı, son anda Bahçeli lehine yarıştan çekileceği söyleniyor. Bu olağandışı senaryoyu ilk yazanlardan biri de Ahmet Hakan'dı.

28 Ocak tarihli köşe yazısında dile getirilen bu görüşe olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmemesi dikkat çekti. Siyasette özellikle de MHP'de baş döndüren gelişmeler göz önüne alındığında, bu ihtimali göz ardı etmeyenler de var.

İKİNCİ SENARYO: MERAL AKŞENER'E KATILACAK

Bir diğer senaryo ise ilk iddianın tam tersi yönünde. Vural'ın Meral Akşener'e yakın olduğu iddiası. Nitekim Mayıs ayının başında parti içi muhaliflere karşı Bahçeli’ye destek deklarasyonuna Oktay Vural imza atmadığı iddia edilmişti.

DEKLARASYONU İMZALAMADI

Vural, o günlerde sosyal medya üzerinden "Ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluşturma ve derinleştirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiği açıktır. Bu tartışmaların derinleşmesini geleceğe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler" uyarısını yapmıştı.

BAHÇELİ: BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ

Oktay Vural ile arasında soğukluk iddiaları sorulan Bahçeli gazetecilere şunları söylemişti: "Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz."

"OKTAY BEY'İ DE RAHAT BIRAKTIM"

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Oktay Vural’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalara ilişkin ise şunları söylemişti: “Oktay Bey benim çok eski bir arkadaşım. Gerçekten kardeşim gibi gördüğüm bir arkadaşımdır. Özellikle rahmetli eşi Tuğba kız kardeşim gibiydi. Onun için ben Oktay Bey’i de rahat bıraktım. Yani Grup Başkanvekili’dir. Henüz bir görüşmem olmadı. Tweet’lerini söylediler ama hukukçularla görüşmem vardı. Tweet’lerini okuyamadım, bakacağım gerekirse ararım. Gerçekten bir tane telefon konuşması bile olmadı. Nasıl olsa kulaklar mevcut olduğu için bilirler yani konuşmadığımı.”