BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.405,24
HABER /  POLİTİKA

MHP'de büyük deprem FETÖ'den gözaltına alındı!

MHP'nin Kurultay Çağrı Heyeti başkanlığını yapan Aksaray eski il Başkanı avukat Ayhan Erel de gözaltına alındı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'Kurultay Çağrı Heyeti' başkanlığını yapan Aksaray eski il Başkanı avukat Ayhan Erel, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, geçen nisan ayında MHP'nin kurultayının yapılabilmesi için 'Kurultay Çağrı Heyeti' oluşturdu. O dönem çağrı heyetinin başkanlığına atanan MHP Aksaray eski İl Başkanı Avukat Ayhan Erel ile yine daha önce il başkanlığı yapan avukat Davut Menki ve avukat Cihat Satılmış, FEÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ayhan Erel, geçen şubat ayında MHP MYK tarafından Aksaray il teşkilatı kapatılarak görevden alınmıştı.

AYHAN EREL KİMDİR?

1959 yılında Gümüşhane merkez Kırıklı Köyü’nde doğdu. İlkokul 3.sınıf dahil Kırıklı İlkokulu İsmail Öğretmen’de okudu.Sonra köyden ayrıldı. Geri kalan ilköğretim lise tahsilimi Karadeniz Ereğli’de tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra Gazi Eğitim Sosyal Bilimler Bölümü’ne kayıt yaptırdı. 1980 yılında Bursa Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

Sivas,Kayseri ve Aksaray’da Milli Eğitim’in çeşitli kademelerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Öğretmen iken girmiş olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1996 yılında bitirdi. 2005 yılına kadar öğretmenlik ile avukatlığı Aksaray’da bir arada yürüttü. 2005 yılından itibaren avukatlığa devam etmekte.

Aksarayspor’da,Aksaray Barosu’nun yönetim kurullarında görev aldı. 2007 yılında MHP Aksaray’dan milletvekili aday adayı oldu. 2009 yılında talep ve arzuları kırmayarak MHP Aksaray Belediye Meclis Üyeliğine aday oldu ve seçildi.

Evli.1 kız ve 1 erkek olmak üzere iki çocuğu var. 4 Ocak 2014 de gerçekleşen MHP Aksaray il kongresinde il başkanı seçildi. MHP'de yaşanan olağanüstü kurultay sürecinde MHP Çağrı Heyeti Başkanı olarak seçildi.