BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de bir yeni kaset 6 istifa!

Kaset skandalları ile sarsılan MHP'de istifa depremi. 6 yönetici istifa etti

Abone ol

MHP'yi sarsan kasetlerin ardından altı istifa daha geldi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı partilerinden ve milletvekili adaylıklarından istifa etti.

Son istifalarla birlikte kaset skandalları sonrası partiyle yollarını ayırmak zorunda kalan MHP'li yönetici sayısı 10'a çıktı. Bahçeli 7'si genel başkan yardımcısı olmak üzere A Takımı olarak nitelendirilen 10 yöneticisini kaybetmiş oldu.

Ekici istifasını açıklarken "Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" derken Çakır, "Ailevi durumumu dikkate aldım. Birlikte bu kararı aldık. Ailemin daha fazla baskı altında kalmaması için ayrıldım" dedi.

En sert açıklamayı ise en son istifa eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı yaptı. Söz konusu siteyi "AKP kaynaklı siyasi suikastın maşası" olarak tanımlayan Bölükbaşı, "Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır" diyerek milletin Milliyetçi Harekete sahip çıkmasını istedi.

TİB görüntüler yayınlandıktan sonra inceleme başlatıldığını açıkladı.

Farklıülkücülük isimli internet sitesi MHP'nin 6 yöneticisinin ismini vermiş eğer istifa etmezlerse kadınlarla uygunsuz görüntülerinin yayınlanacağı tehdidinde bulunmuştu.

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası 4 ismi istifaya davet eden MHP lideri Bahçeli bu kez tavır değiştirmiş, MHP'nin kaset şantajına boyun eğmeyeceğini belirterek "Ellerinde ne varsa yayınlasınlar" resti çekmişti.

Bahçeli'nin resti işe yaramadı. Site Mehmet Ekici'ye ait olduğu ileri sürülen görüntüleri yayınladı. Digerlerinin de sırada olduğunu duyurdu. Sitenin açıklamasında eğer istifalar gelirse diğerlerinin yayınlanmayacağı söylendi.

İLK İSTİFA ÇAKIR'DAN

Bunun üzerine ilk istifa MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır'dan geldi. Çakır Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti Üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa etti.

İstifasını yazılı olarak açıklayan Çakır İnternethaber'e "Ailevi durumumu dikkate aldım. Birlikte bu kararı aldık. Ailemin daha fazla baskı altında kalmaması için ayrıldım" yanıtı verdi.

EKİCİ: SAVAŞIM ŞİMDİ BAŞLIYOR 

İkinci istifa görüntüleri yayınlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'den geldi. Yazılı bir açıklama ile istifasını duyuran Ekici de "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti Üyeliğinden, Yozgat Milletvekili Adaylığından istifa ediyorum" dedi.

Ekici istifa açıklamasına bir de not düştü, "Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor" dedi.

PAÇACI DA İSTİFA ETTİ

Üçüncü istifa MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı'dan geldi. Paçacı da MHP Genel Sekreterliği MYK üyeliği, Parti Üyeliği ve Ankara Milletvekili adaylığından istifa etti.

DÖRDÜNCÜ İSTİFA ŞAFAK'TAN

Görüntüleri olduğu iddia edilen isimlerden biri olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak da istifa eden dördüncü isim oldu.

GENEL SEKRETER YARDIMCISINDAN DA AYRILIK KARARI

İstifasını açıklayan son isim MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak oldu. Taytak, genel sekreter yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa ettiğini duyurdu.

BÖLÜKBAŞI: AKP KAYNAKLI SİYASİ SUİKAST

İstifasını açıklayan son isim ise Ahmet Deniz Bölükbaşı oldu. İstifa edenlerin arasında en geniş açıklamayı yapan Bölükbaşı şunları söyledi:

"Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi varlığına kastetmeyi amaçlayan AKP kaynaklı siyasi suikastın maşası olan bir internet sitesinde şahsımı da hedef alan iddialar yer almıştır. Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlatmıştır. 12 Haziran 2011 seçimlerine gidilen süreçte bu tezgah ve sahte suçlamalar vesilesiyle MHP’ye zarar verecek tartışmalara hiçbir şekilde yer bırakmamak düşüncesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerimden ve milletvekili adaylığından istifa etmiş bulunuyorum. Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır. Türkiye’nin Millet ve Devlet olarak karşı karşıya bulunduğu beka sorunlarının ve ihanet kuşatmasının giderek ağırlaştığı bugünkü nazik dönemde Türk milletinin yegane gelecek ümidi Milliyetçi Hareket Partisidir. Türk Milletinin 12 Haziran’da bu hain suikasti boşa çıkaracağına ve Türkiye’nin milli birliğinin temel harcı ve teminatı olan Milliyetçi Harekete sahip çıkacağına eminim.

TOPLAM İSTİFA 10'A ÇIKTI

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, İhsar Barutçu ve Bülent Didinmez istifa etmişti. Son 6 istifa ile birlikte sayı 10'a çıktı. Böylece MHP lideri Bahçeli'nin A takımı olarak bilinen isimler partiden ayrılmış oldu.

İşte kaset skandalları sonrası istifa eden 10 isim:
Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu,
Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım,
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez,
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici,
Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır,
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak,
Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı,
Genel Sekreter Cihan Paçacı,
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak
İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu.

MHP LİSTESİ KÜÇÜLÜYOR

MHP yöneticileri parti görevlerinin yanı sıra milletvekili adaylıklarından da istifa etti. Bu durumda MHP 10 eksik milletvekili adayı ismiyle genel seçimlere katılmış olacak.

TİB'DEN İNCELEME

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), MHP'li bir milletvekili adayına ait görüntülerin internet sitelerinde yayınlandığı ihbarı üzerine inceleme başlattı. Alınan bilgiye göre TİB, gelen bir ihbar üzerine MHP'li milletvekili adayının görüntülerinin internet sitelerinde yayınlanmasının engellenmesi için inceleme başlattı.

BAHÇELİ VEBALİ ÜZERİNE ALMIŞTI

MHP Genel Başkanı uygunsuz görüntüleri olduğu iddia edilen 6 MHP'li hakkında şunları söylemişti:

"Kimin elinde, ne kaset, ne bilgi var ise bu internet aracılığıyla kamuoyuna duyursunlar. Medya, dizi film gibi 24 saat yayınlasın. Nereye ulaşmak istediklerini hep beraber görelim. Bilinmesi gereken, MHP her şeye katlanır. Kendi aleyhinde de olsa, her tedbiri alır. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' der. Ancak bir şeye katlanmaz. Tehdit ve şantaja boyun eğmez.

Hal böyle olunca, MHP lideri olarak yoluma devam edeceğim. Şu saate kadar başta TRT olmak üzere, diğer medya kanalında yazılan isimlerin hiçbirini istifaya davet etmeyeceğim. Görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluk ve vebali üzerime alıyorum."