BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de 19 yıl sonra bir ilk! Talimatı Bahçeli verdi!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, geçen hafta anjiyo olan ve evinde istirahat eden Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yerine MHP grup toplantısında partililere hitap ediyor.

Abone ol

MHP'de 19 yıl sonra bir ilk yaşandı. 1997'den bu yana ilk kez MHP'nin grup toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yerine bir başka partili konuştu. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, anjiyo olan Bahçeli'nin yerine partililere hitap etti.

TOPLANTI TALİMATI BİZZAT BAHÇELİ'DEN

MHP Grup Başkanevekili Oktay Vural, konuşmasının başında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin önceden plananlandığı üzere 15 Ocak'ta başarılı bir operasyon geçirdiğini söyledi. Bahçeli'nin istirahatinin sürdüğünü söyleyen ve en kısa sürede görevinin başına dönmesini beklediklerini kaydeden Vural, 5 Ocak'tan bu yana yapılamayan grup toplantısının da bizzat Genel Başkan'ın talimatı üzerine yapıldığını hatırlattı.

"KISA ZAMANDA ARAMIZA KATILACAK"

Devlet Bahçeli'nin daha önceden planlanmış bir tedavi süreci gerçekleştiğini aktaran Vural, "Kısa zaman içinde aramıza katılacak olan genel başkanımızın istirahati şu an itibariyle devam etmekte. Bu döneme parti çalışmalarını ülke gündemini takip etmekte ve parti çalışmaları sürdürülmekte." diye konuştu.

Oktay Vural'ın açıklamalarından önemli satırbaşları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geldiği durumdan memnuniyet duydum. Keşke 7 Haziran'a kadar terör örgütlerinin gerçek yüzünü görmediğini, kimlerin terör örgütünü görmedini de açık yüreklilikle paylaşsaydı. Çözüm süreci bataklığına saplanmış olduğumuz gerçeğinide görmüş olmasını temenni ederim.

Oslo, İmralı'da yol hatirasını milletimize baldıran zehiri gibi içiren kimdi? İmralı'daki akrebe elini uzatan kim? Öcalan'ın mesajı bizim düşüncelerimizdir diyenler kimin bakanlarıydı? PKK Kürdistan için silah kullanabilir diyen kimin vekiliydi? Terör örgütünü muhatap alarak, terörü meşrulaştıran kim? Askeri kışlasına, polisi binasına mahkum ederken, teröriste sokakları belediyeleri terkeden kim?

'GELİN LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞMEYİN'

Dolaba koyduğunuz çözümü alınız çöp kutusuna atınız. Terörle mücadele akamete uğramadan devam etmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 20 Ocak'ta terör örgütü uzantılarla asla görüşmem dedikten sonra, Leyla Zana'yı kabul edecek olması, çözüm sürecinin ısıtılma çabaları olduğunu biliyoruz. Türk milleti dememek için yemin etmeyen kişiyle ne konuşacaksınız? Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Gelin sözünüzde durun ve bunlarla görüşmeyin. Terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin. PKK bölücü, aşağılık bir terör örgütüdür. 

AKADEMİSYENLERİN BİLDİRİSİ

Barış gibi ilkeleri terörü temiz gibi göstermek isteyenler insalık değerlerini katlediyorlar. Sözde akademisyenlere koyduğunuz tepkilere karşı verilen diğer tepki bildirilerine de desteğinizi açıklamalısınız. Bizler bu bildirinin altına imzamızı atıyoruz, sizler ne yapacaksınız? Terör sadece bir araçtır. Hedefte Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü vardır.
Milletimizi bugünlerde naçar bırakan bu amansız saldırılara karşı koyacak en büyük güç MHP'dir. Biz de başka başkentlerden değil, Ankara'dan yalnız TBMM'den direktif aldık ve yine aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz.

"TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN DİYE BİR YER YOKTUR VE OLMAYACAKTIR"

Eğer Biden ile görüşmüş olsaydık, kendisine terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyen bir ülkenin PYD'ye silah vermesi müttefikliğin bir göstergesi midir? Eğer Biden ile görüşmüş olsaydım, Türkiye'nin Başika'da ne işi var diyenlerin Irak'ta ne işi olduğunu sorardım. Biden'a şunu söylerdim; Türkiye'de Kürdistan diye bir yer yoktur ve olmayacaktır.

"BU TOPRAKLARDA KÜRDİSTAN GİBİ BİR UCUBENİN KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

PYD'nin terör örgütü olmadığını ifade etmiştir. Biden Türkiye'nin nasıl bir anayasa yapacağını söylemiştir. Başkanlık ve özerklik masallarının eskizleri yapılmıştır. Yabancı bir devlet adamı sizin yapılanmanızı anlatıyor, PYD'yi savunuyor hiçbir itiraz olmuyor. Hiçbir yetkili Kürdistan diye bir yer yoktur diyemiyor. Bu yeniden çözüm masasına oturmak için yapılan antremanlardır. Bu topraklarda Kürdistan gibi bir ucubenin kurulmasına izin vermeyeceğiz, o paçavranın dalgalanmasına izin vermeyeceğiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Parlamenter demokratik sistem içinde doğru bir sistem olarak kabul edilmeli ve gerekli düzenlemeler bu sistemler içinde yapılmalıdır. Bütün partilere çağrımız, Başkanlık Sistemi yerine daha tecrübeli olduğumuz parlamenter sistem içinde daha iyi bir anayasa ile geliştirerek devam edelim. Bu kapsamda yapılacak olan anayasa görüşmelerinde görevli arkadaşlarıma başarılar diliyorum.