BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de 12 Eylül istifası

MHP'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan parti üyesi İsmail Erten, Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek istifa etti.

Abone ol

Son yerel seçimlerde MHP'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan parti üyesi İsmail Erten, Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek istifa etti. Erten, partisinin referandumda 'hayır' görüşünü savunması nedeniyle istifa ettiğini bildirdi.

Referandumda partisiyle görüş ayrılığına düştüğünü belirten Erten, "MHP'nin, CHP ile aynı safta yer almasını kabullenemedim." dedi.

İsmail Erten, MHP Genel Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede, istifa gerekçesini şöyle açıkladı: "12 Eylül 2010 tarihindeki referandumda evet oyu verilmesi görüşünde olduğumdan, Sayın Genel Bakanımız Devlet Bahçeli'nin de hayır kampanyası başlatmasından dolayı, görüşlerimizin uyuşmaması nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimden istifa ediyorum." 26 yıldır siyasetin içinde olan, 2009 yerel seçimleri öncesi AK Parti'den istifa ederek MHP'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan İsmail Erten, Devlet Bahçeli'ye de ağır eleştirilerde bulundu.

MHP'nin CHP ile eşdeğer hale geldiğini savunan Erten, "Görüyoruz ki MHP, ülkenin ilerlemesini engelleyen CHP ile aynı safta yer alıyor. MHP'nin bir kardeş parti gibi CHP'ye ayak uydurup onunla hareket ederek referanduma 'hayır' demesini şahsen kabullenemedim. Demokrat kişiliğinden dolayı MHP'de kalmanın CHP'li olmakla eşdeğer taşıdığı düşüncesi oluştu. Bundan dolayı ayrılmak zorunda kaldım." diye konuştu.

İsmail Erten, referanduma 'evet' demesinin gerekçesini de şöyle izah etti: "Benim için siyaset ikinci planda. Ülkenin geleceği daha önemli. Artık bundan sonra ülkemizde sivil irade söz sahibi olmalı. AB'ye giriş sürecimizin hızlanması, demokrasi ve insan haklarının daha çok gelişmesi için 'evet' diyorum. Bu referanduma sadece benim değil ülke insanının da 'evet' demesi gerekir."

Yerel seçimler öncesi 15 Ocak 2009'da MHP'den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olduğunu kaydeden Erten, iki dönemdir barajı aşamayan ve 3-4 bin civarında oyu olan MHP'yi son yerel seçimlerde 33 bin oy alarak iki meclis üyesi ile Muratpaşa'da temsilini sağladığını dile getirdi.

Antalya kamuoyunun yakından tanıdığı İsmail Erten, 2003 yılında DYP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde DYP'den Büyükşehir ve Kepez belediyelerine meclis üyesi seçilen Erten, 2006'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rozet takmasıyla AK Partili oldu.

Erten, AK Parti'de büyükşehir Meclis Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği yaptı. Komisyon başkanlıkları ile Lara Birlik Başkanlığı görevinde de bulunan Erten, Lara sahillerinin halka açılmasını sağladı. 2009 yerel seçimler öncesi Muratpaşa Belediye Başkan aday adayı olan İsmail Erten, AK Parti'den adaylığı açıklanmayınca 11 Ocak 2009 tarihinde MHP'ye geçti.