SİYASET
27 Ocak 2012 Cuma 16:110 Yorum3174 okunmaTBMM'nin bahçesinde kartopu oynayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Fransa’ya tepki için ilginç bir öneride bulundu...
- Haber
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gazetecilerle TBMM'de kartopu oynadı. Fransa'ya tepki için "Kardan Fransız Adam" yapmayı öneren Vural, "Her gelen bir top atar. Dolayısıyla devletimiz büyük bir tepki koymuş olur" dedi.
MHP'li Vural, Meclis'te Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Vural, Başbakanlığa Fransa'dan uçak alımı ile ilgili soru üzerine, "Bir taraftan atıp tutuyorlar, bir taraftan bu Fransa düşkünlüğü. Ayrıca biliyorsunuz bu elektronik çipler de Fransa şirketinden alınmış. Sayın Başbakan, bu tavrıyla millete Fransız kalmış bence. Fransız bir tavır takınmış" dedi.
Bir gazetecinin, "Ne yapılabilirdi, iptal edilebilir miydi? (Almıyoruz arkadaş) diyebilirler miydi" şeklindeki sorusu üzerine ise Vural, "Niye denmesin. Bu milletin onuru ve şerefi varsa, bu onuru ve şerefi korumak noktasında başbakandan bir tepki konulmasını istemek zannederim fazla bir şey teşkil etmez. Anlamlı bir tepki konulmasında fayda vardı tabi" diye konuştu.
-"TAYYİP ERDOĞAN TABLDOTU"-
Vural, daha önce düzenlediği basın toplantısında, Fransa'ya yönelik yaptırımların "fos çıktığını ve Fransa'yı caydırmadığını" söylediğini hatırlatarak, "28 Aralık'ta Güney Akım projesinde Putin'le anlaşma imzaladıklarında yüzde 15 Fransa'nın ortak olduğu bir proje konusunda bekleyemezler miydi bunlar? Bunları hep soruyoruz ama, mikrofonları uzatıyorsunuz, yıpranıyorsunuz, yazıyorsunuz ama Türkiye tabldot yemeye devam ediyor. Bu AKP tabldotu, Tayyip Erdoğan tabldotu hep bize yedirilmeye çalışılıyor" dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın bugün Fransız şirket temsilcileriyle bir toplantı yaptığının belirtilmesi üzerine ise Vural, "Türk mallarına boykotu mu şey yapacaklar acaba Fransız şirketiyle" şeklinde espri yaptı.
-"FRANSIZ KARDAN ADAM"-
Vural, Fransa'ya tepki göstermek için de esprili bir öneri getirerek, "Ben olsam, buraya bir Fransız kardan adamı yaparım, Sarkozy'nin de şeyini yaparız. Ondan sonra kartopu ile. Dolayısıyla devletimiz büyük bir tepki koymuş olur. Her gelen bir top atar. Dolayısıyla (o bravo) falan diye. Sizler de bunları haber yaparsanız, 'Büyük bir tepki, Fransa kardan adamını topa tuttular, tokat gibi olmadı ama kartopu ile perişan ettik onları' diyerek bunu da milletimize haber olarak verebilirsiniz. Sözüm sizlere değil arkadaşlarım, anlayana. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Ben bu soruları sormaya devam edeceğim" dedi.
GAZETECİLERİN KARTOPU SALDIRISI
Öte yandan Vural, Cuma namazı çıkışında gazetecilere doğru gelirken, bazı basın mensuplarının kartopu atışlarıyla karşılaştı. Vural, "Söylediklerimizi vermiyorsunuz zaten, bir de kartopuna tutuyorsunuz" şeklinde karşılık verdi. Açıklamalarının ardından basın mensupları ile bir süre kartopu oynayan Vural, zaman zaman da isabet aldı.












TEKNOLOJİDiablo III satış rekoru kırdıSanctuary güçleri şimdiden 6.3 milyon kişiye ulaştı ve sayıları artmaya devam ediyor
TERÖRFLAŞ! Kayseri'de bombalı araçla saldırıJandarma'nın trafik uygulamasından kaçan bomba yüklü araç, Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne daldı.
GÜNDEMEuro büyük düşüş hazırlığında!Büyüme endieşelerinin etkisiyle euro bu yılın en sert haftalık düşüşüne hazırlanıyor
DİĞERBalyoz'da flaş gelişme!Soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan boro yöneticileri açıklama yaptı
EMLAKBeykoz’da araba fiyatına ikiz villaİcra ihalelerinin yıldızı hızla parlıyor. Artık araba fiyatına ikiz villa bulmak bile mümkün.
FUTBOLF.Bahçe gurbetçi isimle söz kestiTransfer çalışmalarını sürdüren F.Bahçe Fürth takımında sergilediği performasla dikkat çeken Sercan Saraer'in transferi için kulübüyle söz kesti.
3.SAYFAÜnlü yönetmenin burnu kırıldıKöpeğini gezdirirken takılıp düşen emektar yönetmen Memduh Ün'ün burnu kırıldı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































