BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

MHP ve HDP adayına kim oy verdi? Sürpriz

Meclis Başkanlığı seçiminde sürprizi MHP adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP adayı Dengir Mir Mehmet Fırat yaptı. Her ikisine de 1 fazla oy çıktı. Peki bu oyu kim verdi?

Abone ol

ANKARA Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turunun sonucunda çıkan oy sayısını konuşuyor. HDP ve MHP adaylarına meclisteki milletvekili sayılarından 1 fazla oy çıktı. Peki bu oyu kim verdi? AK Partililer mi CHP'liler mi?

Meclis'teki milletvekili seçiminde birinci tur oylamaya 545 milletvekili katıldı. Oylamanın sonuçları açıklanınca gözler CHP sıralarına döndü. Sebebi CHP'nin verdiği fire sayısı ile MHP ve HDP adaylarının aldığı oy oldu.

BİRİNCİ TUR OYLAMA SONUCU

İşte adayların aldığı oylar;

İsmet Yılmaz (AK Parti adayı) : 256
Deniz Baykal (CHP adayı) 125
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP adayı) : 81
Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP aday) : 81
GEÇİRSİZ sayılan oy sayısı : 0
BOŞ OY : 2

HDP VE MHP'NİN 1 FAZLA OYU KİMDEN?
AK Parti başkanlık seçimi oylamasında 2 fire verirken Deniz Baykal'ın oy kullanamadığı seçimde CHP 6 fire verdi. Sürpriz ise Meclis'te 80'er milletvekili bulunan MHP ve HDP'de yaşandı. Her iki partinin adaylarına da 1 fazla oy çıktı. Bu da MHP ve HDP adaylarına hangi partiden oy verildiği merakı yarattı.

AK PARTİLİ DEĞİL CHP'Lİ ÇIKTI
Meclis seçiminde 2 fire veren AK Parti'den MHP ya da HDP adayına oy gitmediği kesin. Zira fire olarak görülen 2 milletvekili Meclis Başkanlığı seçimine zaten katılmadı. Mustafa Yel ile Ekrem Erdem'in parti yönetiminden izinli oldukları ve oylamada bulunmadıkları ortaya çıktı.

Bu durumda MHP ve HDP'ye giden 2 oyun sahibi CHP'li görünüyor. Peki CHP'de Deniz Baykal'a oy vermeyip HDP ve MHP adayına oy veren 2 milletvekili kim? Şimdi herkes bu sorunun yanıtını arıyor.

MECLİS'TEKİ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI
meclisteki-7-haziran-2015-seçimi-sonrasi-milletvekili-dağilimi.jpg