BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP seçim bürosuna silahlı baskın

Malatya'da Fikret Şinasi Kazancıoğlu'nun seçim bürosu, elleri silahlı iki kişi tarafından basıldı. Partililere hakaret eden ve maddi hasar veren saldırganlar kısa süre sonra yakalandı.

Abone ol

Malatya'da MHP 1'inci sıra milletvekili adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu'nun seçim bürosu, silahlı ve bıçaklı üç kişinin saldırısına uğradı. İçeride bulunanlara hakaret eden ve eşyalara zarar veren saldırdanlardan 2'si kısa sürede polis tarafından yakalandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Malatya MHP 1'inci sıra milletvekili adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu'nun seçim bürosunda meydana geldi. Kazancıoğlu, partililerle birlikte mahallelerde seçim çalışmasını sürdürürken, ellerinde tabanca ve bıçak bulunan 3 kişi, seçim bürosunu bastı.

POLİS KISA SÜREDE YAKALADI

İçeride bulunan az sayıdaki partiliyi hakaret eden ve eşyalara zarar verdi. Polisin aranması üzerine seçim bürosundan kaçan zanlılardan 2'si kısa sürede 100 metre uzaklıktaki Beşkonaklar caddesinde polis ekipleri tarafından yakalandı.

MHP'Lİ ADAYDAN PROVOKASYON UYARISI

Saldırıya karışan 1 kişi ise polis ekiplerince aranıyor. Olayın ardından seçim bürosuna gelen Fikret Şinasi Kazancıoğlu, "Ben ve diğer arkadaşlarım, çeşitli yerlerde seçim çalışmalarındayken, aldığımız haberde silahlı ve bıçaklı 3 kişinin hakaret ederek seçim bürosuna, silah çeken şahısın ateş etmeye çalıştığı ama silahın tutukluk yaptığı öğrendim. Andından emniyetin arandığı, içeride arbede olduğu bildirilmiş. Söylenecek çok şey var ki, kritik günlerden geçiyoruz. Birileri kıvılcım çakarmaya niyetli olabilir" diye konuştu. Kazancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizleri test etmeye çalışan birileri değildir inşallah. Önce Malatya'nın sonra Türkiye'nin huzurunu bozacak bir şey değildir. Birliğe en çok olan bir dönemdeyiz. Kesinlikle ve kesinlikle Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkücü hareket olarak, bizler bu ülkenin birliğinden ve dirliğinden yanayız. Bir provokatör bir provokasyon olabileceği silahın patlamamasını bir şans görüyorum çok ciddi şeyler olabilirdi. Ülkede de olabilirdi, bırakın Malatya'yı. Ama ülkücü duruş hiç istifini bozmadan devam edecektir, korkmayın arkadaşlar."