BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

MHP provokasyonda tek vücut oldu

Hatay'daki olaylar MHP'yi karıştırdı şeklinde yayılan haberlere MHP'li milletvekili ve Başkan'dan jet açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - "Hatay’daki olaylar MHP Genel Merkezi’nde sıkıntı yarattı. MHP Hatay İl Yönetimi’nin, Genel Merkez’in uyarılarını dikkate almadığı öğrenildi" şeklinde yayılan habere MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin ve MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin'den jet yanıt geldi.

MHP OLAYLARI ÖNLEMEKTE ÖNCÜ ROL OYNADI!

MHP Hatay Milletvekili ve MYK üyesi Süleyman Turan Çirkin, İnternethaber.com'u arayarak bu haberin tamamıyla asılsız ve maksatlı olduğunu söyledi.

Çirkin şöyle sitemize şöyle konuştu:

Biz Hatay'da olayların çıktığı saat itibarıyla bütün gücümüzle bu olayın önlenemilesi için hareket ettik Hatay İl Başkanımız polis otosunun üstüne çıkarak kalabalığın sakinleşmesi için sağduyu çağrısı yaptı.  Olayların büyümemesi ve sakin geçmesinde MHP teşkilatının büyük bir çabası olmuştur. Hatay'da son 1,5 ay içerisinde 15 cenaze geldi. Son zamanlarda artan terör olaylarından Hatay halkı olumsuz etkilendi ve galeyana getirdi. Tasvip etmememiz gereken bir infial oldu. MHP'nin bölgede belediye başkanı olduğu için bizim orada özel sorumluluğumuz var. Partimiz Hatay'da olayları yatıştırmaya ve vatandaşı teskin etmek için ellerinden gelen gayreti göstermektedirler. Olayın aslı astarı budur. MHP İl Başkanımız o gece sabaha kadar Dörtyol'da kaldı. O gece Emniyet Müdürü'nden önce polis otosuna çıkıp sağduyu çağrısı yaptı. Maalesef açılım politikası bunlara yol açtı. MHP Hatay İl Teşkilatı'nın genel merkezle bir problemi yok, genel merkezin de Hatay teşkilatıyla problemi yok. Birlik ve bütünlük içerisinde Hatay 6 ilçe belediyesi MHP'de. Dolayısıyla MHP olayların büyümemesi için hlalkı sağduyuya çağıracak bütün çalışmaları yapmaktır. Bu haber tamamıyla asılsız ve maksatlıdır...

ŞEFİK ÇİRKİN (MHP HATAY İL BAŞKANI)

İnternethaber.com'a konuşan MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin de olayların normalleşmesi için üzerlerine düşen herşeyi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Çirkin'in açıklaması şöyle:

Teşkilatımız, belediye başkanlarımız bu olayları durdurmak gayret sarfediyor. MHP Hatay kongreyle tek listeyle seçilmiş bir ildir. Parti içindeki  muhaliflerimiz bu tür olayları durdurmak için çaba sarfetmişlerdir. MHP 4 günden bu yana çevre ilçe teşkilatları ve belediye başkanlarımızla sadece bu olayları durdurabilmek ve büyümesini önlemek adına büyük bir için çalışıyor. Dörtyol'da derin bir provokasyon var. Biz elbirliğiyle ilçe halkıyla birlikte can kaybı olmadan bu olayları atlatacağız inşallah. 

BU TÜR PROVOKASYONU 80 ÖNCESİNDE YAŞADIM

Bu tür kara propoganda ve provokasyonu 12 Eylül öncesinde yaşadığına işaret eden MHP İl Başkanı konuşmasını şöyle sürdürüyor:  

Burada hedef MHP ile genç ülkücülerin heyecanını kullanmak. Bizler il yönetimi olarak olayları durdurmak istediğimiz için provakasyonu gerçekleştirilen odakların hedefi oluyoruz. Bir taşla iki kuş vuruyorlar.


MEDYA KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Medyanın bu tür olaylarda sorumlu davranması gerektiğini ve bir kamu görevi yürüttüğünü hatırlatan MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin devamla şunları anlatıyor:  

Ben olayların olduğu gece polis otosunun üzerine çıkarak halkı sağduyuya davet ettim. Bu olayı bir tek Star haber'den duydum. Diğer kanallar sessiz kaldı. Dediğim gibi hedef MHP'yi bir ucundan bu olaylara bulaştırmak. Ve özellikle söylüyorum ki: Ülkücüler'in bu işe bulaşmasını engelleyen MHP İl Teşkilatını karalamak.

Peki Sayın Çirkin şu anda ilçede durum nasıl?

Şu anda atmosfer giderek düşüyor. Dörtyol asker ve polisten oluşan 26 şehit verdi. Muhtemelen bir o kadar da sivil şehit vermiştir. 50'ye yakın şehit veren bölgede bugüne kadar Kürt kökenli insanlarla kardeş gibi yaşamıştır. Burada Dörtyol üzerinden müthiş bir oyun var. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz...