BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  SEÇİM

MHP oy patlaması yapacak iddiası!

Hürriyet gazetesi Şükrü Küçükşahin MHP'nin 2015 genel seçim stratejisini yazdı. Küçükşahin MHP'nin yüzde 20 oy beklediğini belirtti.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, 2015 genel seçiminde MHP'nin oy oranındaki beklentinin yüzde 20'ye çıktığını yazdı.

Şükrü Küçükşahin, MHP'nin 2015 genel seçimi stratejisine ilişkin ise şunları söyledi: "Anladığım, Bahçeli ve kurmayları, AKP'den oy geçişi sağlayacak ilk partinin MHP olduğu inancıyla, muhafazakâr seçmene yeniden yönelecek."

Şükrü Küçükşahin'in 'MHP'de 'ötesine' geçme kongresi' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

ANADOLU'DA CİDDİ YÜKSELİŞ

Seçime 80 gün kalacağı için cumartesi günkü MHP kongresi, örgütü siyaseten ayakta bir partinin, mesajlannı tabanına en etkili şekilde aktaracağı arenaya dönüşecek gibi görünüyor.
MHP'de hani 'ağzı kulaklarında' dense yeridir, gerekçeleri de şöyle: Örgütlerde tatlı bir yarış sürmüş, Bahçeli kongrelere müdahale etmemiş, seçilenler 7 Hazirana yoğunlaşmış, Anadolu'da ciddi bir yükseliş varmış...

Hemen belirteyim ki, bazı parti/siyasi gruplarla (ittifak denmek istenmiyor) katılım veya güç birliği de söz konusu olabileceğinden, oy oranında beklenti yüzde 20'ye doğru çekilmiş durumda. Ancak, yine de MHP'nin yapması gerekenler var, neler mi?

SAĞI TOPLAYAN PARTİ

Grup toplantılaarına son vermiş olan MHP'de, tüm illere dağılan milletvekillerinin gözlem ve raporlar genel merkeze ulaşmaya başladı.

Anadolu'da gördüklerinden memnun kalan vekillerin aktardıklanna göre, seçmenin beklentisi MHP'nin tüm sağı toparlayan bir partiye dönüşmesi.

MHP'nin milliyetçiliğinin tartışmasız olduğunu söyleyen seçmen, "Kürt meselesine bakışınızı da çok iyi biliyoruz, siz artık ötesine geçin" diyor. 'Ötesi' denince de ilk beklenti MHP'nin ekonomiye ağırlık veren bir parti görünümüne kavuşması, söylem ve kadrolarını buna göre oluşturması.
MHP tabanının işsizlikten şikâyeti zirveye çıkmış.

Emeklilerin yaşam koşullannın dip yapmasından, kredi kartı borçlannın işsiz ve emeklileri evlerinden çıkamaz hale getirmesinden, asgari ücretin düşüklüğünden yakınanlar da onlar. Belki kimine sürpriz gelecek ama, MHP tabanında bir kadın kıpırdanışı var. Kadınlann yaşam koşullan ile sıkıntı ve sorunlanna dikkat çeken, acil çözüm önerisi bekleyenlerin sayısı önceki seçimlere göre oldukça yüksek, işte bu seçmen, Devlet Bahçeli nin kongre konuşmasını dikkatle bekliyor.
Bildiğim kadanyla Bahçeli de özellikle bu beklentileri karşılayacak.

AKP TABANINA MESAJ

Tabii ki Bahçeli nin konuşmasında, Türkiye'nin bölünme riski, PKK, çözüm süreci gibi MHP açısından hassas konularla ilgili değerlendirmeler de mutlaka gerektiği kadar yer alacak.
Ancak. Bahçeli o konuşmada AKP tabanına seslenmeye özel önem verecek.
Özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef alınacak; cümleler, yaşananlar temelinde AKP tabanının Erdoğan ve AKP'yi sorgulamasına yönelik olacak.

Sanıyorum Bahçeli bu noktada, AKP seçmenine şu temelde seslenecek gibi.
"Bu iktidar döneminde öyle şeyler yapıldı, öyle yolsuzluklara imza atıldı, öyle şatafat yaşandı, öyle bölücü söz ve eylemler edildi ki bunlar, en çok dini değerlere zarar verdi. Manevi değerlerin böylesine yıpratılmasına 'Dur' demek zorundayız." Anladığım, Bahçeli ve kurmayları, AKP'den oy geçişi sağlayacak ilk partinin MHP olduğu inancıyla, muhafazakâr seçmene yeniden yönelecek.

Ancak, Kuvayımilliye atfı ile CHP tabanındaki ulusalcılara da çiçek atılacak.
Tabii ki kongrede Türk dünyası da unutulmayacak; Balkanlardan Orta Asya'ya geniş bir temsilci kadro misafir edilecek.

Tam bu noktada, merkez sağa da hitap edecek olan ANAP döneminde Türk Dünyasından Sorumlu Devlet Bakanı Özbek asıllı Prof. Dr. Ahat Andican ın vitrine çıkanlma olasılığını aktaralım.