BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
HABER /  GÜNCEL

MHP milletvekili adayları 27. dönem milletvekilleri isim listesi

24 Haziran 2018 seçimlerinde MHP milletvekili aday listeleri YSK tarafından kesinleştirildi. 26 Mayıs'ta YSK MHP milletvekili adaylarının geçici listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği MHP milletvekili aday listeleri 24 haziran seçimlerinde geçerli olacak.

Abone ol

YSK tarafından MHP 27. dönem milletvekili aday listesi incelemeden geçirildi. Ön incelemede eksik evrak ya adaylığına engel durumları olan milletvekili adayları belirlenip MHP'ye düzeltmesi için iletildi. YSK 30 mayıs itibariyle kesinleşen MHP milletvekili aday listelerini duyuruyor. Bu listeler 24 Haziran 2018 seçimlerinde geçerli olacak.

MHP milletvekili aday listelerine göre partinin mevcut 35 milletvekilinden 13'ü liste dışı kaldı. Bu isimler arasında eski Grup Başkanvekili Oktay Vural ve 2014 yılında cumhurbaşkanlığına aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu da yer alıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise bir kez daha Osmaniye'den birinci sırada aday oldu. İstanbul 1. bölgeden Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın 1. sıradan, Celal Adan İstanbul 2. bölge 1. sıradan, Feti Yıldız ise İstanbul 3. bölge 1. sıradan aday oldu. Ankara 1. bölgeden 1. sıradan Mevlüt Karakaya'yı aday olarak gösteren MHP listelerinde Ankara 2. bölgede ise 1. sıradan ise Sadir Durmaz yer aldı. Ankara 3. bölge 1. sırada ise Yaşar Yıldırım yer aldı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da listeye Ankara 2. bölge 3. sıradan adını yazdırdı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI - YSK TAM LİSTE
Milletvekilliği için başvuru yapmasına rağmen 8 isimMehmet Parsak, Oktay Vural,Ahmet Kenan Tanrıkulu, Seyfettin Yılmaz, Mustafa Mit, Mehmet Günal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Oktay Öztürk aday gösterilmedi. Listede yer almamasına en çok şaşılan isim Mehmet Parsak oldu.

MHP, İzmir 1. bölge 1. sıradan Hasan Kalyoncu, İzmir 2. bölge 1. sıradan Tamer Osmanağaoğlu aday olarak gösterildi. İzmir Milletvekili Oktay Vural, adaylık başvurusu yaptığı halde MHP listesinde yer bulamadı.