BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP listesindeki sürpriz isim! Bakın kim çıktı

Kaset şantajıyla MHP'den ihraç edilen İhsan Barutçu, eski partisinin Köşk adayı için imza verdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)

Kaseti çıktığı için MHP'den ihraç edilen bağımsız milletvekili İhsan Barutçu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı için imza verdi.

Barutçu'nun MHP liderinin izniyle imza vermesi, "Bahçeli, Barutçu'yu affetti mi?" yorumlarına neden oldu. 

BARUTÇU AFFEDİLDİ Mİ?

Geçen Mart ayında yapılan yerel seçimlerde olduğu gibi, 2011 yılında yapılan genel seçimlere de kasetler damga vurmuştu. Birçok MHP'li kasetlerinin ortaya çıkmasının ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Kaset komplosuyla partisinden ihraç edilen İhsan Barutçu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin izniyle eski partisinin Köşk adayı için imza verdi. Bahçeli'nin bu izni "İhsan Barutçu affedildi mi?" yorumlarına neden oldu.

BAHÇELİ REST ÇEKMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım, Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve yardımcısı Mehmet Taytak ile İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu'ya ait gizli kamera görüntüleri yayımlanmıştı. Bunun üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli, "Ahlakî zaafları bulunanlar, nefislerine teslim olanlar, ülkücülüğün değerleriyle ve kabulleriyle bağdaşmayan kim varsa yanımızda asla duramayacaktır" restini çekmişti.

ŞANTAJA BOYUN EĞMEDİ 

Kaset mağduru 9 MHP'li istifa ederken İhsan Barutçu, "Şantaja direniyorum" diyerek, istifa etmeyince, partiden ihraç edildi. MHP YSK'ya başvurup aday listesinden çıkarılmasını istedi, ancak reddedilince Barutçu, bağımsız olarak Meclis'e girmiş oldu.