BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'de sert Yıldırım ve Kılıçdaroğlu açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında son dakika açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli'nin hedefinde gazeteciler ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında son dakika açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı konuşmasının başında tebrik ederken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert sözlerle yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Basın mensupları özellikle MHP'yi gündeme taşıyarak 'kurultay kaosu' adı altında bir ifade kullanmaktadır. Basın mensubu kardeşlerimin nereye hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz ve gittikçede saygımızın azaldığını ifade etmek istiyorum." dedi.

MHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TARTIŞMALARI VE YARGI KAOSU

Partinin bir üst kurul delegesi tarafından Yargıtaya yapılan başvuruyla ilgili düşünceleri sorulan Bahçeli, konunun, MHP’nin 11. Büyük Kurultayı'nda sorumluluk almış bir delegenin başvurusundan ibaret olduğunu söyledi.

Parti ile ilgili her gün yeni bir şeyin gündeme taşındığını belirten Bahçeli, "Her gün televizyonda MHP tartışılmaktadır. Özellikle buradan belirtmek istiyorum, Adalet ve Kalkınma Parti'sinin 2. Büyük Kongresi'nde basınla görüşmeler yapan siyasi mensupların düşüncelerini almak yerine basın mensupları özellikle MHP'yi gündeme taşıyarak 'kurultay kaosu' adı altında bir ifade kullanmaktadır. Basın mensubu kardeşlerimin nereye hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz ve gittikçede saygımızın azaldığını ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

MHP'nin bir üst kurul delegesi tarafından parti tüzüğünün olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin 63/3. maddesinde yer alan, Genel Başkan ile MYK'ya verilen takdir yetkisinin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olup olmadığının denetlenmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Yeni Anayasa ile kastedilen başkanlık sistemdir. Türkiye'nin ihtiyacı yeni bir sistem değil, varolanı etkin çalıştırmaktır.

MHP’nin hem başkanlık sistemi hem partili cumhurbaşkanlığı konusundaki yaklaşımları nettir. Başkanlık sisteminin bize göre mahzurları çoktur.Milletin 'başkanlık gelsin' dediğine kimse şahitlik etmemiştir. İlkelerimizi ve sözlerimizi yutmamızı kimse beklemesin. Başkanlık sistemi givbi dibi görünmeyen kuyudan su içmeye niyetimiz yok. Çözüm bekleyen sorunlar dururken kısır tartışmalara izin veremezdik. 

Bizden başkan başkanlık sistemi için olumlu tavır bekleniyor, partili cumhurbaşkanlığı için olumlu yaklaşım isteniyor. Bu sistemlerin ileride aşırı bedellere mal olacağı bilinmektedir. Vatandaşımız yoksullaşmaktadır, esnaf ve işçi zordadır. Yabancı yatırımcılar kaçmaya başlamıştır. Kaybeden millettir. Türkiye üretim, yatırım yoksuludur. Bunları konuşan yoktur. Milletimiz hala aç, işsiz, gelirsiz ve adaletsizlikle boğulmaktadır. 
 
Bunlar yetmiyormuş gibi küresel gerilim artmaktadır. Türkiye huzura ulaşacaksa tek çare başkanlık mıdır? Türkiye uzaya mekik gönderdi de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı? Zenginliğin formülü, büyümenin, yükselmenin yegane ilacı başkanlık sisteminde mi görülmektedir? Bu nasıl algı oyunudur. Çift başlılıktan şikayet ediyorlar, bunlara itirazımız yoktur. Parlamenter sistem revize edilerek bunlara ulaşılabilecektir. Hızdan, süratten bahsedenler milletimizden hicap duymayanlardır.
 
Başkanlık sisteminin doğası gereği yasama ve yürütme arasında paylaşılan yetki ve sorumluluk bugünleri aratacaktır. Başkanlık sisteminde çift başlılığın giderilmesi imkansız derecede zorluktur. Başkanlık sistemiyle yasama, yürütme ve yargı dengesi bozulacaktır. Demokrasi aranırken, despotizm bulunacaktır. Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır. Yeni hükümetin terörün kökünü kazıması en içten beklenti ve tavsiyemizdir. Amaç bu olursa MHP cesurca destekçi olacaktır. Doğru olarak yapılanın yanındayız. Yanlışlarda çıkışımızı sürdüreceğiz. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER
 
Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır. Terörün kökü kazınırsa AKP hükümeti korkmasın, HDP destekçisi olacak. Şahsımın da fezlekesi de bulunmasına rağmen halkın yanında durmaktan dolayı kıvançlıyım. Çünkü bizim başımızı öne eğecek yanlışımız olmamıştır, olmayacaktır. Diyarbakır Dürümlü'de tonlarca bombaya kurban gitmiş köylülerimiz için dokunulmazlıkların kaldırılması şarttır. Bagajlarında silah taşıyan ve şerefsizlere silah taşıyanların dokunulmazlıklarını kaldırmak elzemdir. Teröre yardım ve yataklık yapmış kim varsa, hakim önüne çıkacaktır.
 
Yüzde 60'lık bloktan bahsediyorlardı. MHP'yi Kandil'in yanına çekmek istiyorlardı. Bana Başbakanlık teklif ediyorlardı. Utanmadan MHP'yi tarihi rotasından çıkarıp PKK ile bizi yan yana getirmeyi projelendiriyorlardı. Çok şükür başaramadılar, bugün de olsa başaramayacaklar. Mehmetçik kanını dökenlerle yan yana olmamız söz konusu olamaz. Biz bir bit için dam yakarız. Her tezgahı her kumpası elimizin tersiyle iteriz. Biz MHP'yiz. Kırmızı plaka uğruna kırmızı çizgilerimizi silemeyiz. AKP'den kurtulmak için PKK'ya yanaşamayız. HDP ile aynı hizaya düşmüş CHP millete bunun açıklamasını yapacaktır.