BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.478,64
HABER /  POLİTİKA

MHP lideri Bahçeli'ye 3'üncü Türkeş darbesi

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye 3. Türkeş darbesi Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Saraç Türkeş'ten geldi. Saraç Türkeş, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Sinan Oğan'a destek verdi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı 1 Kasım’dan sonra hareketlenen parti içi muhalefete, Alparslan Türkeş’in kızı ve Tuğrul Türkeş’in kardeşi Çağrı Saraç Türkeş’ten destek geldi.

Türkeş, Bahçeli’nin karşısında adaylığını açıklayan Sinan Oğan’ın yanında yer aldı. Böylece Bahçeli 3. kez bir Türkeş’ten darbe yemiş oldu.

Çağrı Saraç Türkeş ve Sinan Oğan

Habertürk'ün haberine göre, Alparslan Türkeş’in oğullarından Tuğrul Türkeş, geçmişte Bahçeli’ye karşı aday olup kendi partisini de kurmasına rağmen, sonradan Bahçeli’nin yanında yer almış ve MHP’ye girmişti. Tuğrul Türkeş, MHP’de genel başkan yardımcılığı yaptığı sırada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümeti teklifini kabul etmiş, ardından MHP ile yollarını ayırarak AKP saflarına katılmıştı. Tuğrul Türkeş’in üvey kardeşi Kutalmış Türkeş de 2011 seçimlerinde AKP’den Meclis’e girmişti.