BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP lideri Bahçeli'den flaş idam çıkışı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu ve çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu ve idam hakkında son dakika bir açıklama yaptı.

Bahçeli; "Madem ki idam cezasına ihtiyaç varsa o halde bahaneye fuzuli görüşmeye gerek yok. AKP hazırsa MHP dünden vardır" dedi.

Yeni Anayasa hakkında merak edilen soruları cevaplayan Bahçeli, ' Hazırlanan teklifi önce göreceğiz, sonra değerlendireceğiz, daha sonra da bir karar ve kanaate varacağız. Bizi anlaşılmaz bulanlar, sözlerimizin şifrelerini çözmeye çalışanlar biraz daha sabrederlerse pek yakında muratlarına ereceklerdir.' dedi.

MHP olarak Türkiye’nin anayasal yörüngeye kavuşturulmasını, fiili açmaz ve çatlağın onarılmasını acil görüyoruz. Aksi halde hesapta olmadık sorunların ortaya çıkabileceğini, daha şiddetli kriz ve kaos dalgasının ülkemize çarpabileceğini düşünüyoruz. Çözüm demokrasidedir, çare TBMM’nin iradesinde saklıdır. Biz, bu iradeye saygılı ve bağlıyız. Milletimizin tercihlerine de her şart altında sadığız. 

Bahçeli'nin açıklamaları özetle şöyle:

Türkiye şuan önünü görmekten mahrumsa öncelikle sorumluluk mertebesinde bulunanlar özeleştiri yapmalıdır.

AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Başbakan hazırsa gelin bu işi bitirelim.

 7 Haziran’dan 1 Kasım’a geçen sürede demokrasinin ilke usulleri hırpalanmış, algı oyunları hakimiyet kurmuştur. 7 Haziran'dan bir gün sonra milli iradenin yenilenmesi için kolları sıvayanlar samimiyetsiz koalisyon çabaları içine girenler 1 Kasım’ın şartlarını hazırlamıştır. 1 Kasım kaygılarla çembere alınmıştır. Türkiye 7 Haziran'da hız kazanan 1 Kasım’da çatallaşan huzursuzluğu atlatmış değildir.  Kavga ile adım alamayacağımız malumdur.

TARİH YÜZÜMÜZÜ AK EDECEK

Bize hayırcı diyenler koalisyondan kaçtığımızı duyuranlar günü geldiğinde mahcup olacaklar. Tarih bir kez daha yüzümüzü ak edecek.

Dediler ki AKP’nin önünü açtı, devamını sağladı. Herhalde bu çürük iddia sahipleri milli iradenin neye karara verdiğinin hem yabancısı hem de hazımsızdır.

 7 Haziran'dan sonra önce ülkem ve milletim sonra parti ve kendim dedik, hata mı ettik. 7 Haziran'dan sonra siyasetin mutlaka sorumluluk almasını, mutabakat  ve meşruiyet zemininde buluşmasını, ülkenin hükümetsiz kalmamasını istedik. Dediler ki AKP’nin önünü açtı, devamını sağladı. Herhalde bu çürük iddia sahipleri milli iradenin neye karara verdiğinin  hem yabancısı hem de hazımsızdır. Millet derse o değil midir? Ne yapsaydık, sandıklarda bulamadığımızı sokaklarda mı arasaydık. Biz yalnızca Türk milletin yanında durur, hakkının hukukunu ararız. MHP, kulislerin lobilerin pazarlıkçıların elit ve kaymak tabanın değil, Türk millerinin eseridir. Türk siyaseti kısır çekişmelerden bugüne kadar bir fayda sağlamamıştır. Uslüp kirliliği akılsız karalamalar tavandan tabana siyasi dinamikleri köreltmiştir. 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması taşları yeniden oynatmış, yeni bir durum ortaya çıkarmıştır. Trük siyaseti yapısal sorunlarından arınıp yeni bir milat anlayışıyla 15 Temmuz sonrası  yeni şartlara uyum sağlamalıdır. Türkiye adı konmamış ilanı yapılmamış bir Mondros ve Sevr süreciyle karşı karşıya kalmıştır.

 
İDAM ÇIKIŞI

İdam  cezasına bakışımız net ve bellidir. MHP idam konusunda tavrını gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu tavrını belli etmiştir. Madem idama ihtiyaç var, milletimiz bunu istemekte, o halde fuzuli konuşmaya, kaçak güreşmeye gerek yok. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Başbakan hazırsa gelin bu işi bitirelim. Savaş suçlarına idamı düzenleyen tasarı veya teklif TBMM'ye gelmesi halinde, MHP gereğini yapacaktır. İdama karşı gelen, AB komiserleri işlerine baksın. Bizim sözünün dinleyeceğimiz tek yer milletimizdir.  Türkiye Brüksel’den değil, Ankara’dan yönetilmektedir.