BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP lideri Bahçeli yine çizerek anlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'ekonomik kalkınma için elips teoremi'ni çizerek anlattı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'a verdiği röportajda 'ekonomik kalkınma için elips teoremi'ni çizerek anlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elips teoremini eleştirmesine ise, Bahçeli, "Başbakan anlamaz elipsten. Elipsin ne olduğunu bilmezler. Siyasi ideolojilerin ekonomi ve sosyal politikaların uygulanmasına vahşi kapitatilizm bir piramit ortaya koymuştur." diye karşılık verdi.

İşte Bahçeli'nin o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

Tabii RTE ve Davutoğlu’nun anlayabileceği bir dilden elipsi şöyle tanımlayabilirim. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, haksız kazanç, rant ekonomisinden yararlanma dediğimde aşırı derecede gelir elde etmiş olanların birbirlerinin haksızca mal edinimlerinin sıfırlanması, fukaranın da en aza indirilmesi hali bize göre elipstir.

devlet-bahceli-elips-teoremi.jpeg

"NAMERDE MUHTAÇ OLMADAN..."

Elips bu uç noktaların törpülenip herkesin namerde muhtaç olmadan rızkını tasarrufuyla, üretimiyle, çalışmasıyla sağlayan şöyle bir elips. Bunu bizim Başbakan Ahmet Sani bilmez. Gelir farklılaşması mutlaka olacak, gelir seviyesinin getirdiği bir hayat üslubu olacak. Dik duran yumurta gibi değil de sivri tarafı törpülenmiş şu hale getirilmiş bir elips.

"EKONOMİ KONUSUNDA BİR EĞİTİM ALDIĞINI ZANNETMİYORUM"

Bunun tabii sosyo ekonomik politikaları var. Bir zamanlar da ‘üçgen çizdi’ diyor. Bütün bilimlerin temelidir bu.

Ekonomi konusunda bir eğitim aldığını zannetmiyorum. Faiz teorisi üzerinde bilgi sahibi olan fahri doktorası olan RTE var, ama...