BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Kurultayı Sinan Oğan'dan sürpriz öneri

MHP kurultayını kim toplayacak? Tartışmalara katılan MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan'ın sürpriz önerisi kulisleri hareketlendirdi.

Abone ol

MHP Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, 10 Temmuz'daki seçimli kurultayı genel merkezin yapması gerektiğini söyledi.

Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan genel başkan adaylarından Sinan Oğan, kurultayda yaşananları anlattı.

AKŞENER CEPHESİNE TEPKİLİ

“15 Mayıs’ta selden kütük kapma anlayışı ortaya çıktı” diye konuşan Oğan, Akşener cephesine tepkili. Oğan, özellikle Divan Başkanlığı seçim sürecinde Musavvat Dervişoğlu’nun adaylığını bir dayatma, tekçi zihniyetin ortaya çıkması olarak tanımladı.

10 Temmuz’da yapılacak kurultayı tüzük kurultayında oluşturulan heyetin değil Genel Merkez’in yapması gerektiğini de söyleyen Sinan Oğan, Oktay Vural’dan sonra MHP yönetiminde başka istifalar gelmesini de bekliyor.

El Cezire'den Gonca Şenay'ın sorularını yanıtlayan Oğan, tüzük kurultayında yaşananlara değinerek, "Tüzük komisyonu kuruluyor, bizden isim istenmiyor. Bir sonraki kurultayın komisyonu kuruluyor, yine isim soran yok. Şimdi biz de doğal olarak itiraz ediyoruz. Beraber hareket ettiğimiz arkadaşlarımız eğer daha yolun başında böyle yapacaklarsa o zaman mevcut yönetimden ne farkları olacak?" dedi.

GENEL MERKEZ ORADA DURURKEN KOMİSYONLA KURULTAY DÜZENLENMEZ

"Sizin endişeniz nedir tam olarak? Kurultayın olmaması mı?" sorusuna Oğan'ın verdiği yanıt hayli ilginç:

"Maalesef Türkiye’de o kadar hevesli Gemerek hâkimi var ki. Siyasete müdahale etmeye hevesli çok Gemerek hâkimi var. Bu Gemerek hâkimi sözü de literatüre girdi bu arada. İleride hukuk öğrencilerine okutulacak bu Gemerek vakası. Bu işi çetrefilli hale getirip daha fazla Gemerek hâkimlerine fırsat verilmemeliydi. Bu sade, anlaşılır, hedeflenen şey yapılıp, ondan sonra 10 Temmuz’da Genel Merkez’in yapacağı kurultaya katılmak lazımdı. Bizim kurumsal kimliğimiz burada dururken, hali hazırda bir Genel Başkan varken, O’nu by-pass edip kurultayı düzenleyecek bir komisyon atamayı doğru bulmuyorum ben. Biz bu partinin kurumsal kimliğine zarar veremeyiz. Bu partiye Genel Başkanlık iddiasında olan bizler, bir enkaz devralmak değil bu partinin birliğini, bütünlüğünü koruyarak ileriye doğru ok gibi fırlamak istiyoruz. Ama partiyi iki başlı bir noktaya getirecek, kurultayı kim düzenleyecek tartışmalarına girip partiyi bölecek, zayıflatacak noktalara getirecek işlerden uzak durmak lazım. 10 Temmuz kurultayını net olarak Genel Merkez düzenlemelidir. Genel Merkez orada dururken komisyonla kurultay düzenlenmez. Ama Genel Merkez de bunu yaparken aklıselim ile hareket etmelidir. Herkesi kucaklayarak yapmalıdır. Böyle Demokles’in kılıcı gibi ihraç mangasını karşımıza dikmemelidir. Herkese eşit şartları sağlayıp, yarışmaya girilmelidir. Ülkücüler, orada en doğru kararı verecektir."

BAHÇELİ LEHİNE ÇEKİLECEK Mİ?

Diğer adayların genel başkan lehine adaylıktan çekileceği söylentilerine yanıt veren Oğan, "Biz bu yarışta iddialıyız ve kazanacağız diyoruz." iddiasında bulundu.