BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP kurultayı öncesi Bahçeli'den son uyarı

MHP Kurultayı öncesi Devlet Bahçeli'den delegeleri son dakika uyarısı geldi. Bahçeli, kurultay kararı aldıran muhalifleri 'paralel' ilan etti.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin İl Kayseri Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bahçeli iftar sonrası partililere seslendi. Kürsüye, 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli' sloganları arasında gelen Bahçeli, genel başkan adaylarına ağır eleştirilerde bulundu.

Bahçeli, "Okyanus ötesi oyunun başındadır. Biz başkalaşırsak, iktidara gelecekmişiz. Bakmayın siz bunların oyunlarına" diye konuştu.

BUNLARIN ŞER MAKSATLARI AÇIKTIR

Konuşmasında, ''Başkalarının oyunlarında figüran olmayı tercih edenler, aslında değişe değişe omurgalarını kaybetmişlerdir. Bunların şer maksatları açıktır'' diyen Bahçeli, şunları söyledi:

''Karşımızdaki oyun, şiddetlidir. Parti için demokrasi olsun diyenler, oyunun bir parçasıdır. Okyanus ötesi oyunun başındadır. Biz başkalaşırsak, iktidara gelecekmişiz. Bakmayın siz bunların oyunlarına. Bahsedilen iktidar, kimin iktidarıdır. Bu oyunları bozmazsam, oyuncuların oyunlarını ortaya çıkarmazsam, namerdim. Partili kurultayı yapmamam konusunda Erdoğan ile görüştüğüm tamamen yalandır ve bu mahkeme kararıyla da ortaya çıkmıştır. 2002'den beri oynanan oyunlara uymadık. Teslim ol dediler, kale bile almadım. MHP'siz Türkiye planlarına sonuna kadar direndim. Şimdi de oyunları bozacağız, oyuncuları perişan edeceğiz.''

ARTIK İP İNCELDİĞİ YERDEN KOPACAKTIR

Devlet Bahçeli, yarın yapılacak olağanüstü kurultayın geçerli olmayacağını ve kendisinin ve genel merkez yöneticilerinin de katılmayacağını, bu nedenle bu toplantının 'Korsan Kurultay' olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''15 Mayıs'ta tarlada kurultay yapanların elleri tellerde kalmıştır. Bundan böyle onlara kesinlikle taviz yoktur. Artık ip inceldiği yerden kopacaktır. 10 Temmuz 2016 Pazar günü 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı toplamaya karar verdim.

Onlar, 19 Haziran tarihini Kurultay tarihi olarak belirlemişlerdir. Bu bozgunculuktur. Yarın Ankara'da toplanacaklarını ilan edenler bilsinler ki, korsan kurultaydan hiçbir sonuç alamayacaklardır. Ben ve delege arkadaşlarım, korsan kurultayda olmayacaktır. Bizim eyvallah edeceğimiz mi sanılmaktadır? Davanız için doğru adımı atmanızdır. 19 Haziran'da kurultayımız yoktur. 10 Temmuz'da Kurultayımızı yapmaya sizleri davet ediyor, paralelcilerin 19 Haziran'daki kurultay oyunlarını bozmaya davet ediyorum. MHP'yi mutlaka temizleyeceğiz. Oyunu bozup, Türkiye'ye sahip çıkacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, oyunu bozacağız ve ülkücü davaya sahip çıkacağız."