BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

MHP kongresi yapıldı! Devlet Bahçeli yeniden başkan

MHP'nin 12. Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli, kullanılan bin 169 oyun, geçerli olan bin 167'sinin tamamını olarak Genel Başkanlığa yeniden seçildi.... İşte kongrede yaşananlar...

Abone ol

MHP'nin 12. Olağan Kurultayı'nde Devlet bahçeli yeniden genel başkanlığa seçildi. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda, sandıkların kapanmasından kısa süre sonra oy sayımı tamamlandı. Seçimlere tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, kullanılan bin 169 oyun, geçerli olan bin 167'sinin tamamını olarak 9. kez Genel Başkanlığa seçildi.

4 KRİTİK İSİM LİSTEDE YOK: Bahçeli’nin başkanlık divanında yer alan 4 kritik ismi listeye almaması dikkat çekti. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk; Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer almadı.

Devlet Bahçeli'den uyarı! Tehlike henüz geçmedi!

MHP kongresi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kongrenin yapılacağı salona gelmesiyle birlikte resmen başladı. Bahçeli'nin salona gelişinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Devlet Bahçeli, "bozkurt" işareti ile salondakileri selamlamasının ardından kendisi için ayrılan yere oturdu.Bahçeli'nin partilileri selamladıktan sonra yerinin almasının ardından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından da dua edildi... MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli kürsüye çıktı ve partililere hitap etti.

MHP kongresinin gerçekleştiği Ankara Spor Salonu'na partililer erken saatlerde gelmeye başladı. Kongre nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri de alındı. Ankara Valiliği'nce, kongre salonun çevresindeki sokakları trafiğe kapatılırken, kongreyi izlemeye gelenler de güvenlik kontrolünden geçerek salona alındı. Kongre salonunun hem içinde hem de dışında çok sayıda polis de görev yapıyor.

​Kongre salonunun alt zemini turkuaz rengi halılarla kaplanırken, salonda Türk bayrağından esinlenerek kırmızı ve beyaz renklere de ağırlık verildi. Tribünlerde partililerin ve konukların oturacağı alana Türk bayrağı ve parti flamaları konurken, salonun çeşitli yerlerine "Vatanımız Var Olsun", "MHP'nin Sevdası, Milletin Bekası", "Vefası Olmayanın Bekası Olmaz", "Milliyetçi Hareket Beka İçin Var Elbet", "Beka İçin El Ver, Tarihe Söz Ver", ‘"Yüreğin Vatan Olsun", yazılı pankartlar asıldı.


​Salonda Divanın görev yapacağı platforma dev ekran yerleştirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının salona asılmaması, sadece Atatürk ile MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğraflarına yer verilmesi dikkat çekti.