BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  GÜNCEL

MHP koalisyona girmiyor mu? Bahçeli şok etti

MHP ile AK Parti koalisyon görüşmesinden çıkan son dakika kararı Devlet Bahçeli duyurdu. MHP koalisyon işini bitirdi. Bahçeli'nin kararı şaşkınlık yarattı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, koalisyon turları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gerçekleştirdiği ziyaret sona erdi. TBMM MHP Grup Salonu'nda 45 dakika süren görüşmenin ardından Bahçeli açıklama yaptı.

BAHÇELİ'DEN KRİTİK GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

Toplantıdan sonra açıklama yapan basın danışmanı Metin Özkan, "Sayın Bahçeli sözlü bir açıklama yapmayacak. Uygun olan zaman diliminde yazılı açıklama yapılacak." dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında ilk değerlendirmeyi Hürriyet’ten Deniz Zeyrek'e yaptığı açıklamada, "Sizlerle sohbetimizde ne söylüyorsak aynısını Sayın Davutoğlu’na da söyledik." diye konuştu.

davutoglu-bahceli-koalisyon-gorusmesi.jpg

Zeyrek'in haberinde aktardığı bilgilere göre, Bahçeli, açıkladığı 4 şartı görüşmede de tekrarladı. AK Parti’nin, öncelikle CHP ve MHP ile koalisyon kurmaya çalışmasını öneren Bahçeli’nin, bunun olmaması durumunda üzerlerine düşeni yapacakları mesajı verdiği öğrenildi. Davutoğlu’nun ise CHP ile yaptığı görüşmedeki konuşmayı yinelediği bildirildi. AK Parti ve MHP arasındaki temasların sürmesi benimsenirken, bu görüşmeleri yürütecek isimler ise henüz belirlenmedi.

davutoglu-bahceli-koalisyon-gorusmesi2.jpg

DAVUTOĞLU BAHÇELİ'NİN KARARINI DUYURDU

Görüşme sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, merak edilen görüşmenin içeriği hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Bahçeli'nin koalisyon konusunda tavrının negatif yönde olduğunu duyurdu.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları: 

DOSTANE VE SAMİMİ ORTAM

"Dostane ve samimi bir ortamda görüştük. Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurma tavrımızı dile getirdik. Beni bizim yaptığımız çalışmaları kendisine aktardım. Sayın Bahçeli açık ve şeffaf bir değerlendirme yaptı.

ORTAK BİR HÜKÜMET KURMA TAVRI İÇERİSİNDE OLMADIKLARINI İFADE ETTİLER

Ortak bir hükümet kurma tavrı içerisinde olmadıklarını ifade ettiler. Hükümet ortağı olmama tavrı tutundu. Bunun yeni bir durum olmadığını ifade ettiler. 7 Haziran'dan bu yana aynı tutum içerisinde olduklarını söylediler. Bayramdan sonra Bahçeli ile tekrar görüşeceğiz. Hükümette bulunmama yaklaşımını bir kez daha ifade ettiler. Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması lazım. Sayın Bahçeli de bu konuda hem fikir.

Ak Parti olarak bütün partilerle görüşeceğiz, aynı mesafeyi eşit mesafeyi sürdüreceğiz. Hem arkadaşlarımız hem de ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli ile bayramdan sonra ikinci görüşmeyi gerçekleştireceğiz.

CHP GÖRÜŞMESİNDEN 5 DAKİKA DAHA UZUN SÜRDÜ

Görüşmenin başlayacağı saat 14.00 iken 13.00'e alınması sonrası, görüşme 14.45'te sona erdi. AK Parti-MHP görüşmesi, 1 saat 40 dakika süren CHP görüşmesinden 5 dakika uzun sürmüş oldu

avutoglu-bahceli-koalisyon-gorusmesi-3.jpg

AK PARTİ HEYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

AK Parti heyetinde en dikkat çeken isim Ankara Milletvekili Ertan Aydın oldu. Aydın, bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmış, Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak anılıyor. AK Parti'nin CHP ile koalisyon görüşmelerine de, yine Erdoğan'ın yakın danışmanları arasında yer almış, bir dönem Erdoğan'ın "kara kutusu" olarak anılan Ankara Milletvekili Mücahit Arslan katılmıştı.