BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'MHP kayyuma gidebilir' Bahçeli'den kurultay resti

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, partisinin MYK toplantısında, delegelerin olağanüstü kurultay için imza toplaması durumunda partinin kayyuma kadar gidebileceğini söylediği iddia edildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP'nin 1 Kasım Seçimleri sonrasında seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bugün gerçekleştirdiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin çok sert bir çıkış yaptı.

internethaber.com'un MYK toplantısından edindiği kulislere göre, seçim sonuçlarından sorumlu tutulan ve istifa çağrıları yapılan Bahçeli, görevi kesinlikle bırakmayacağını, MHP'yi de kongreye götürmeyeceğini söyledi.

MYK'DA HARARETLİ TARTIŞMA: AKŞENER VE OĞAN KRİZİ

MHP, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere 1 Kasım seçimlerinden iki hafta sonra, yani bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini topladı. Parti içinde kritik kararlar alınan MYK toplantısında, seçimden sonra parti içinde deprem yaratan 'Bahçeli'nin istifa edip etmeyeceği' ve 'olağanüstü kurultay' konuları başta olmak üzere, MHP kulislerinin en hararetli tartışma konularından Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın partiye dönüp dönmeyeceği de masaya yatırıldı.

BAHÇELİ'DEN KURULTAY'A NET TEPKİ: KAYYUMA KADAR GİDEBİLİR!

MYK'dan sızan kulislere göre, Bahçeli'nin olağanüstü kurultayın toplanmasına "Eğer delegeler imza toplarsa, parti kayyuma kadar gidebilir. " ifadeleriyle tavrını ortaya koyduğu belirtildi.



SİNAN OĞAN İÇİN SERT ÇIKIŞ: AK PARTİ'NİN OYUNU!

Bahçeli, partiye dönüp dönmeyeceği en çok tartışılan, MHP'den disiplin kurulu kararıyla ağustos ayında ihraç edilen fakat daha sonra mahkeme kararıyla MHP’ye geri dönen eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan hakkında ise partiye dönüşünün şaibeli olduğunu, mahkeme başkanının dosyaya bakmadan karar verdiğini ve mahkeme kararının AK Parti'nin bir oyunu olduğunu ifade etti.



"AKŞENER SABRIMI ZORLUYOR"

MHP kulislerinde adı 'yeni genel başkan adayları' arasında dillendirilen Meral Akşener konusunda çok sert konuşan Bahçeli, Akşener için 'Sabrımı zorluyor. Hakkındaki iddialara cevap versin" diye konuştu.



TÜRKEŞ'İN YERİNE ÖZDAĞ...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçici seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olma teklifini kabul ederek MHP'de deprem etkisi yaratan ve 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti Ankara milletvekili seçilen Türkeş'in MHP'deki divan üyeliğindeki yerine, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın geçtiği bildirildi. 

TANRIKULU YENİDEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU!

Muhalefeti bölmek için divana Ümit Özdağ'ın alınmasına karar verildiği iddia edilen MYK toplantısında, geçici seçim hükümetinde kendisine görev teklif edildiği için istifa ederek tepkisini gösteren Ahmet Kenan Tanrıkulu da Genel Başkan Yardımcılığı görevine geri döndü.

KORAY AYDIN İÇİN OLUMSUZ ÇIKIŞ!

Akşener'in başkan adaylığını destekleyeceği iddialarıyla gündeme gelen eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın partiye dönüp dönmeyeceğine ilişkin açıklama yapan Bahçeli, Aydın için yeşil ışık yakmadı; 'Koray Aydın gündemimizden çıkmıştır' dedi.