BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.423,56
HABER /  GÜNCEL

MHP Kars Belediye Başkanı'nı neden istifa ettirdi! HDP iddiası...

MHP Genel Merkezi, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın istifasını istedi. Karaçanta da MHP'den istifa edip bağımsız olarak yola devam kararı aldı. İstifasının istenmesine ise HDP'lilerle benzin istasyonu ruhsatı için işbirliği yapması gösterildi.

Abone ol

MHP, Kars Belediye Başkan Murtaza Karçanta'nın partiden istifasını istedi. Karaçanta ile Belediye Meclisi'ndeki 6 MHP'li üyenin de istifaları istendi. "HDP ile işbirliği yapmakla" suçlanan ve "partinin saygınlığına karşı tutum"la suçlanan Karaçanta, MHP'den istifa etti. Seçimlere kadar bağımsız olarak görevine devam edecek. 

BAŞKAN VE 6 MECLİS ÜYESİ: MHP Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Karaçanta'nın partiden istifasının talep edildiğini duyurdu. Durmaz, “Partimizin saygınlığını halel getirici davranışları nedeniyle Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile yine Kars Belediyesi’nin 6 meclis üyesinin partimizden istifası talep edilmiş ve işleme konulmuştur” dedi.

‘HDP’LİLERLE İŞBİRLİĞİ’ İDDİASI: Edinilen bilgiye göre; “Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın bölgede bir benzinlik istasyonunun ruhsatı için HDP’lilerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle istifasının istendiği” ileri sürüldü. Benzinlik istasyonunun ruhsatı için HDP’lilerle anlaşan Karaçanta’nın bu hareketi, “Parti politikalarına aykırı davrandığı” nedeniyle Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine Bahçeli bekletmeden parti teşkilatından Karaçanta’nın istifasını vermesini istedi.

MHP'DEN İSTİFA ETTİ, BAĞIMSIZ DEVAM EDECEK: Kars Belediye Başkanı Karaçanta ise MHP’den istifa ettiğini, bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıkladı. Bugün Ankara'ya gideceğini belirten Karaçanta, "Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla mensubu olduğum, bundan sonra da asla ülkücü olmamdan, milliyetçi olmamdan onur duyduğum daha doğrusu sevdam diyeceğim partimden istifa ettim. Belediye başkanlığı görevime bir süre bağımsız olarak devam edeceğim. Kars halkı bilmeli ki belediye başkanları Murtaza Karaçanta dimdik ayaktadır. Çalışan personelleriyle, belediye başkan yardımcılarıyla, tüm personelleriyle Kars halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. Mensubu olduğum partiden istifa ettim, bağımsız olarak görevime devam edeceğim.” dedi.

MURTAZA KARAÇANTA KİMDİR?

Murtaza Karaçanta, 1961 yılında Kars’ta doğdu. Karaçanta, emekli bürokrat, muhasebeci ve hesap uzmanı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Kars İl Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden emekli oldu.

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kurarak, kurucu başkanlık görevini üstlendi.Kars kültür ve folkloruna hizmet etmek amacı ile Kültür ve Turizm Kars İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kültür Turizm Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kars Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. Plan-Bütçe, İmar ve Denetim Komisyonlarında görev aldı.30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Kars Belediyesi Başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak Kars Belediyesi Başkanı oldu.

Murtaza Karaçanta, evli ve 2 çocuk babasıdır.