BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  GÜNCEL

MHP ittifak komisyonunu belirledi! İşte o isimler

MHP, Cumhur İttifakı komisyonunda yer alacak milletvekillerini belirledi. MHP'nin belirlediği milletvekilleri şöyle: Mehmet Parsak, Mustafa Kalaycı, İsmail Faruk Aksu.

Abone ol

Devlet Bahçeli, MHP'nin 2019 cumhurbaşkanı seçiminde aday çıkarmayacağını duyurmuş AK Parti ile ittifak yapılacağını açıklamıştı. Ardından Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de 30 dakika süren ittifak görüşmesi gerçekleştirmişti. Son gelişme ise MHP'nin ittifak komisyonunu belirlemesi oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi, 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde AK Parti ile yapacağı ittifak çalışmaları için oluşturulacak komisyonun üyelerini belirledi. MHP'nin komisyon üyeleri Mehmet Parsak, Mustafa Kalaycı ve Faruk Aksu oldu..

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? Bahçeli, ''MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır'' ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti de üyelerini belirledi işte o isimler

MİLLİ VE YERLİ OLAN HERKESLE: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli ve yerli olan herkesle birlikte hareket ederiz. Biz seçim ititfakını milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli bir mutabakat olacak. Sayın Bahçeli mili ve yerli bir duruş sergiledi " şeklinde konuşmuştu.

VEKİLLERE TALİMAT: Erdoğan "MHP ile yapılacak seçim ittifakına ilişkin "Biz seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. İttifakı tabanımıza iyi anlatalım" talimatı vermişti.

Erdoğan'dan ittifak açıklaması!

AK Parti'den MHP ittifakıyla ilgili flaş açıklama!