BIST 9.755
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,93
HABER /  GÜNCEL

MHP Genel Başkan adayları kimler işte Bahçeli'nin rakipleri

MHP'de 10 Temmuz'da Ankara Arena'da yapılması planlanan olağanüstü kongrede MHP Genel Başkan adayları kimler? İşte genel başkan adayları kimdir sorusunun cevabı...

Abone ol

Olağanüstü kongre tartışmalarına ilişkin MHP'den son dakika haberler geliyor. MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da yapılacağını açıkladığı kurultay "Çağrı Heyeti"ne takıldı. İşte MHP'deki son gelişmeler...

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayın toplanacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren MHP'li muhaliflere göre Yargıtay kararından sonra genel merkezin bu konuyla ilgili tasarrufta bulunması mümkün değil. Bahçeli'nin, “şahsımla yarışacaklar” açıklamasının ardından genel başkanlık yarışına girecek adaylar boy göstermeye başladı. İşte MHP Genel Başkan adayları ve özgeçmişleri....

MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

Devlet Bahçeli, 1 Ocak 1948'de Osmaniye'de doğdu. Babasının adı Salih, annesinin adı Samiye'dir.

Öğretim Üyesi; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dış Ticaret Bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Doktorası yaptı. 

1972 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde asistan olarak göreve başladı. 1987 yılına kadar Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikası Anabilim Dalında öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Yardımcı doçent oldu. Türkiye ve Dünya ekonomisi, Türk tarihi ve dış politika konularıyla ilgili alanlarda çalışmalar yaptı. 1970'li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği ile Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği'nin kuruluşunda ve yönetiminde görev üstlendi. 6 Temmuz 1997 tarihinden bu yana Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanıdır. 

21 ve 23. Dönemde Osmaniye Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü. 

İyi düzeyde İngilizce bilen Bahçeli, bekârdır.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

MERAL AKŞENER KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

Meral Akşener, 18 Temmuz 1956'da İzmit Gündoğdu'da doğdu. Babasının adı Tahir Ömer, annesinin adı Sıddıka'dır.

Öğretim Üyesi Dr.; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 

Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi. 

20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevinde bulundu. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevine yeniden seçildi. 

Akşener, evli ve 1 çocuk annesidir.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

KORAY AYDIN KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

Koray Aydın, 5 Aralık 1955'te Trabzon'da doğdu. Babasının adı Halil İbrahim, annesinin adı Sebahat'dır.

Makina Mühendisi; Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesini bitirdi. 

19. Dönemde Trabzon, 21. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 

Evli, 3 çocuk babasıdır.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

SİNAN OĞAN KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967'de Iğdır'da doğdu. Baba adı Adil, anne adı Kıymet'tir.

Stratejist; Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını, aynı üniversitenin Bankacılık Bölümünde, doktorasını Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGIMO) Siyaset Bilimi Bölümünde yaptı. 

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerinin sahibidir. Azerbaycan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" tarafından ile taltif edilmiştir. 

Çok iyi düzeyde Rusça, iyi düzeyde İngilizce bilen Oğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

Ümit Özdağ (d. 3 Mart 1961; Tokyo, Japonya), Türk siyasal bilimler profesörü.

27 Mayıs 1960 Darbesi’ne Kurmay Yüzbaşı olarak fiilen katılan babası Muzaffer Özdağ’ın 13 Kasım 1960'da Milli Birlik Komitesi'nin parçalanması üzerine Japonya’ya hükûmet müşaviri olarak gönderildiği Tokyo'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nin siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır. Dr. Burçin Özdağ ile evlidir ve Alp adında bir çocuğu vardır.

2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmiştir. 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri dönen Özdağ, 2005 yılından bu yana da 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanlığını yürütmektedir.

2010 yılında tekrar MHP üyesi olmuş ve 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur.

21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçilmiştir.

7 Nisan 2015'te MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 7 Haziran günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimde de yine MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 1 Kasım günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan yardımcısı olmuştur.

24 Şubat 2016'da "MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir" diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.

23 Mart 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına adaylığını koymuştur.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

SÜLEYMAN SERVET SAZAK KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

17 Temmuz 1955 yılında Eskişehir'de doğan Süleyman Servet Sazak, Ankara'da yaşamaktadır Uzun yıllar aile şirketinde yönetici olarak görev yapmıştır.

21. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekilliği yapmıştır Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gümrük ve Tekel eski Bakanı merhum Gün Sazak Bey'in oğludur.

Atatürk'ün silah arkadaşı olan ve aynı zamanda kurucu meclis üyeliği sıfatını taşıyan Merhum Emin Bey'in torunudur. Bunun yanı sıra Fenerbahçe Spor Klübü eski başkanı Güven Sazak Bey'in de yeğenidir.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

SAİT GÖNEN KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

15 Ağustos1960 Tarihinde Konya Merkez Karatay İlçesinde doğdu.

1986 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklarında Araştırma Görevlisi olarak başladı 1990 yılında İç hastalıkları uzmanı, 1991-1993 yıllarında S.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı. 1995-1998 yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında üst ihtisas yaptı.

1999 yılı 18 Nisan’da yapılan Genel Seçimlere katılarak 21. Dönem Konya Milletvekili olarak Parlemontaya girdi. Yasama görevi esnasında Nato Komisyonu ve Çevre Komisyonu’nda görev yaptı. 10 Şubat 2015 de 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için üniversitedeki görevinden istifa ederek MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Gönen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

SUAT BAŞARAN KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

1959 Trabzon’un Sürmene İlçesi'nde doğdu.

İlk-Orta-Lise tahsilimi tamamladıktan sonra üniversiteyi kazanarak Hacettepe Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünden mezunu oldu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Bizim Ocak Dergisi sahibi, Avrupa Türk Federasyonları Genel Başkan yardımcılığı, MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

3 Kasım 2002 erken seçiminde 2.Bölgeden aday adayı oldu.

Diğer adayı görmek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

[page_end]

HÜSEYİN SÖZLÜ KİMDİR? - MHP GENEL BAŞKAN ADAYI

Hüseyin Sözlü (d. 2 Mayıs 1965, Çokçapınar, Ceyhan) eski Ceyhan Belediye Başkanı ve mevcut Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır.

Hüseyin Sözlü; ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında “Ziraat Mühendisi” olarak mezun oldu. 1990 yılında DSİ’de İşletme Mühendisi olarak göreve başladı, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliği’ne atandı.

1999’dan bu yana aralıksız üç dönem Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Eylül 2013 tarihinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, "MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı" olarak ilan edildi. 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde, %34'lük oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Bunun yanı sıra Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.