BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP: Erdoğan'ın uykularını kaçırdık

Köşk seçimleriyle ilgili konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, 'çatı aday' önerisinin hükümetin kimyasını bozduğunu söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Erzurum'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuştu. Öztürk, "Bu milletin birliğine inanmış iman etmiş, bu millete mensubiyetliğini ifade etmekte tereddüt göstermeyen bir isim arayışı içindeyiz. Biz, o Çankaya Köşkü'ne çıktığı vakit hiçbir yerinde herhangi bir partinin izi olmayan herkesi kucaklayabilen bir aday arayışı içindeyiz" dedi.

'BAHÇELİ HÜKÜMETİN KİMYASINI BOZDU' 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iyi bir zamanlamayla halkın hissiyatına tercüman olacak üslupla önerdiği çatı aday formülünün hükümetin kimyasını bozduğunu savunan Öztürk, "MHP'nin haklı çıkışlarına öteden beri tahammül gösteremeyen başbakan, çatı aday formülü nedeniyle geceleri uyuyamaz hale gelmiştir" dedi.

'TAYYİP ERDOĞAN, CUMHURUN DEĞİL, AKP'NİN BAŞKANI OLUR' 

Anayasaya göre cumhurbaşkanının tarafsız, partiler ve siyaset üstü biri olması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, şunları söyledi:

"Türk devlet geleneklerine göre cumhurun başkanı olanlar, ülkeyi sağduyudan, hoşgörüden, yasa ve töreden ayrılmayarak liyakatla yönetmişlerdir. Oysa Erdoğan, başına geçmek istediği Türk milletinin bırakınız törelerini ve egemenlik haklarını varlığını bile kabul edememektedir. Yönettiği millete mensubiyetini ifade edemeyen yöneticiler başımızdadır. Tayyip Erdoğan Köşk'e çıktığı takdirde cumhurun değil ancak ve ancak AKP'nin başkanı olacaktır. Aziz milletimizin Milliyetçi Hareket Partisi tarafından ısrarla ve sabırla dile getirilen bu gerçekleri dikkate alacağına ve Ağustos ayında ilk defa önüne gelecek olan cumhurbaşkanlığı seçim sandığına dikta özlemi içindeki bir siyasetçinin hevesini kursağında bırakmak üzere gideceğine inanıyoruz."

ABDULLAH GÜL'E GÖNDERME YAPTI

Öztürk, bir gazetecinin kesinleşen bir aday olup olmadığı sorusu üzerine, "Sayın genel başkanımız doğru zamanı bekliyor. Doğru zaman geldiği vakit milletimizin teveccühüne mazhar olacak bir ismi ortaya koyacaktır. En geniş ortak paydanın teveccühüne mazhar olacak onun kabul edebileceği sayın başbakanların kim olursa olsun 'Kalk gidiyoruz' dediği vakit yerinden kalkıp başbakanın arkasına düşüp gitmeyecek bir cumhurbaşkanı arıyoruz" dedi.