BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

MHP bu konuda eziklik yaşıyor!

BBP lideri Destici'den MHP ile yaşadıkları polemikleri yeniden başlatacak sözler geldi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin  terörle mücadele raporunu sunmak için MHP'den istedikleri randevuya yanıt alamadıklarını belirterek "MHP biliyorsunuz bu konuda bir eziklik yaşıyor" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti Genel Merkezindeki makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası konuşan Destici, terörün çözümü noktasında hazırladıkları raporu sunduklarını ve CHP liderinden bir talepte bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

''Biz geçen Meclis dönemi kapanırken idam cezasının geri gelmesi ve referanduma götürülmesi konusunda imza toplamıştık. Bu konuda da biliyorsunuz idam cezası kalktığı dönemde CHP de Meclis dışındaydı. İdamın kaldırılmasında CHP'nin de bir vebali yok. Dolayısıyla bu konuda da kendilerinden sadece fikir ve siyasi suçlular için değil, sadece teröristler bir de 3-5 yaşındaki çocuklarımızı kaçırıp bunların ırzına geçen cinsi sapıklar için idam cezasının geri gelmesini istiyoruz. Bunun en azından halkımıza referandum yolu ile sorulmasını istiyoruz. Bu konuda Mecliste olan bu dilekçelerimize kendilerinin de destek vermelerini istedik.''

Destici, Kılıçdaroğlu'nun bu taleple ilgili ''Görüşeceklerini, değerlendireceklerini söylediler'' dediğini aktardı.

MHP EZİKLİK YAŞIYOR

Destici, terörle mücadele konusundaki raporlarını MHP'ye de götürüp götürmeyeceklerine ilişkin soru üzerine ise mektup ile randevu istediklerini ancak henüz yanıt alamadıklarını söyledi.

Destici, ''MHP bu konuda biliyorsunuz bir eziklik yaşıyor. Özellikle 99 seçimleri öncesinde çok büyük vaatlerde bulundular; 'terörü yok etme', 'Apo'yu idam etme' konusunda. Fakat iktidar süreçlerinde bunun tam tersi durumlar yaşadılar. MHP herhalde bu konu ile ilgili çok fazla konuşmak, çok fazla gündemde olmak istemiyor galiba'' dedi.

BBP İLE BDP AMBLEMİNİN BENZERLİĞİ

BDP'nin özellikle 12 Haziran'da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde BBP ile karıştırıldığı yönünde ifadelerinin olduğunun hatırlatılması üzerine de Destici, ''Ben onlarla hiç benzemek istemem. Dolayısıyla da amblemimizde bir benzerlik yok, isimle ilgili de. Bu isim zaten onları ifade eden bir isim değil. Kendilerini ifade eden bir isim bulsalar iyi olur diye düşünüyorum'' yanıtını verdi. 'Oyların kaydığı' ifadesine katılmayan Destici, ''Onlar silahla, şiddetle oyların büyük bir bölümünü aldıkları için, okuma yazma bilmeyenlerin eline ip verdikleri için, onların bir tane oyunun ne bize ne de bir başka siyasi partiye gittiğini düşünmüyorum'' dedi.

BBP'NİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Destici sundukları rapordan önerileri ise şöyle sıraladı:

''Biz güvenlikle ilgili 1946 Sınır Anlaşmasının geçerli olmasını ve uygulanmasını istiyoruz, Türk ordusunun Irak'ın kuzeyine girmesini istiyoruz, Sırtını Gabar'a dayamasını istiyoruz, özel bir istihbarat biriminin oluşturulmasını istiyoruz. Terörün finansmanı ile mücadele edecek bir kuruluşun kurulmasını istiyoruz. Güvenlik alanında özel harekat olmalı, tahrip edilen yönleri tamir edilmeli, koruculuk sistemi özlük hakları iyileştirilerek muhafaza edilmeli, TSK o bölgede tamamen profesyonelleri bulundurmalı ve sınır karakolları yerine bu mobil birlikler görev yapıp 15 bin lira maaş almalı. İdam cezası geri gelmeli."