BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP bu iki isme kapıları kapattı!

Anayasa değişikliği referandumuna karşı çıktığı için oy kaybına uğradığı söylenen MHP'de iki isme kapılar kapalı...

Abone ol

Devlet Bahçeli, geçmişte büyük kavga yaşadığı Ümit Özdağ, Sadi Somuncuoğlu ve Koray Aydın'la barışırken 'ülkücü' harekete yıllarını vermiş bazı önemli isimlere ise kapılarını tamamen kapattı.

Anayasa değişikliği referandumuna karşı çıktığı için oy kaybına uğradığı söylenen MHP, geçtiğimiz günlerde önemli bir açılım başlattı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, partiyle kavgalı, küskün, kırgın olarak bilinen "ülkücü"lere barış çubuğu uzattı.

Bahçeli bu kapsamda daha önce kendi yönetimi döneminde MHP'den uzaklaştırılan isimlerle baş başa görüşme yaptı. MHP liderinin görüştüğü ve yuvaya dönüşe ikna ettiği isimler arasında Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski bakanlardan Koray Aydın, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu da bulunuyor. Yine MHP'li eski bakanlardan Sadi Somuncuoğlu'nun da Bahçeli'nin barış çağrısına olumlu karşılık verdiği biliniyor. Devlet Bahçeli, geçmişte büyük kavga yaşadığı Ümit Özdağ, Sadi Somuncuoğlu ve Koray Aydın'la barışırken 'ülkücü' harekete yıllarını vermiş bazı önemli isimlere ise kapılarını tamamen kapattı.

Bahçeli'nin eski ülkücülerle barışma kriterini MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Zaman'a açıkladı. Bölükbaşı, "AKP'nin iki gizli amacını gizlediği anayasa değişikliğine 'evet' kampanyası yürüten kendilerine eski veya bağımsız ülkücü diyenlere kapımız kapalı." dedi. Bölükbaşı, bu sözlerle Ramiz Ongun ve Mustafa Çalık'ı mı kastettiğine ilişkin soruya da, "O isimlerle hiç işimiz olmaz." karşılığını verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Bahçeli'nin eski ülkücülerle barışma projesinin baraj kaygısından kaynaklanmadığını söyledi. MHP'nin baraj sorunu yaşamadığını savunarak, "Bu Sayın Başbakan ve yandaşlarının temennisidir. Anadolu'da bir söz vardır; 'tavuğun cücüğü güzün sayılır' diye. Baraj korkumuz olsa Sayın Genel Başkan'ımız referandum gecesi erken seçim çağrısı yapmazdı. MHP, AKP'nin tek alternatifidir." diye konuştu.

MHP olarak hiçbir partiyle seçim işbirliği içerisinde olmadıklarını da söyleyen Bölükbaşı, siyasi kulislerde sıkça dile getirilen CHP ile koalisyon konusunda ise şunları kaydetti: "AKP ile milli konularda anlaşmamız yerle göğün bir araya gelmesiyle mümkün olur. Söz konusu bile olamaz. Milli beka konusunda flu duran CHP ile de öyledir. AKP ile CHP ileride bu konularda daha kolay anlaşacakları noktaya gelebilir mi, onu bilmiyoruz. CHP'de dönüşümden bahsediliyor. Bu nasıl evrilecek, devrilecek bilemiyorum. AKP-CHP yakınlaşması olursa kimse şaşırmasın."

Kılıçdaroğlu milli konularda 'flu'

Deniz Bölükbaşı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki 'yeni CHP'yi de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun PKK'ya genel af, yüzde 10 barajının indirilmesi ve Habur'da yaşananlar konusundaki tutumunu tasvip etmediklerinin altını çizerken, "CHP, nerede durduğunu Türk milletine izah etmelidir. Sayın Baykal döneminde bu konularda soru işaretleri yoktu." ifadelerini kullandı.

Evren yargılanırsa özür dileyeceğim

Bölükbaşı, anayasa değişikliğine rağmen 12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanamayacağı görüşünü vurguladı. AK Parti'nin darbecilerin yargılanmasını "elma şekeri" olarak sunduğunu ve halkı aldattığını öne süren Bölükbaşı, "Türk milletinin temiz duyguları sömürüldü. Halka 'bidon kafalı' demek ne kadar hayasızlıksa referandumda gizli amaçlar için Türk milletinin aklıyla, idrakiyle alay etmek de öyledir. AKP, yargılamanın olmayacağını biliyordu. Eğer yargılama gerçekleşirse tüm bu söylediklerimi geri alacağım ve özür dileyeceğim." şeklinde konuştu.