BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

'MHP azınlık hükümetini istiyor' iddiası! Bomba kulis

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Reuters'a 'azınlık hükümeti'ne ilişkin yaptığı ve daha sonra yalanladığı açıklamanın, başka bir MHP'li tarafından doğrulandığı iddia edildi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın gündeme bomba gibi düşen "Kasım ayında erken seçime gidilmesi koşuluyla AKP azınlık hükümetine destek verebiliriz" sözleri kulisleri karıştırdı. MHP'li Yalçın haberi yalanları, Reuters muhabiri haberinin arkasında durdu ve tekrar yayınladı. Yeni Şafak, ismini açıklamadığı bir MHP'li kurmayın, Yalçın'ın yalanladığı o ifadelerin parti kulislerinde de dillendirildiğini, MHP'nin azınlık hükümeti seçeneğine yakın durduğunu açıkladığı iddia etti.

"BİZİ 2-3 AY İDARE EDİN DERLERSE İDARE EDERİZ..."

Gazetenin, ‘Hükümeti destekleriz’ başlığıyla manşetten verdiği haberine göre, ismi açıklanmayan MHP’li kurmay,  “Şu andaki hükümet seçime gidelim derse, o gün gelince konuşulur. Seçim tarihi de belli olur, bizi 2-3 ay idare edin derlerse idare ederiz” dedi.

İşte Yeni Şafak'ın o manşeti:

yeni-safak-mhp-azinlik-hukumeti-reuters.jpg


MHP'li Yalçın'ın Ankara kulislerini karıştıran "Kasım ayında erken seçime gidilmesi koşuluyla AKP azınlık hükümetine destek verebiliriz" sözlerini Reuters tekrar geçmişti. Haberi yapan muhabir Ercan Gürses, kişisiel Twitter hesabından "Siyasetçi ya da gazeteci olmanın önemi yok.. Bütün mesele Allah'tan korkmak ya da korkmamak.." mesajını paylaştı. Gürses'e meslektaşlarından da çok sayıda destek mesajı geldi.

İşte Gürses'in twitter mesajı :

ercan-gurses-reuters-mhp-tweet.png 

YALÇIN'IN İFADELERİ ÇRPITILDI MI?

nkara'da siyaset ve medya kulislerini sarsan bu sözlerin ardından Yalçın bir açıklama daha yapmıştı. Semin Yalçın, ilk açıklamasının çarpıtıldığını ileri sürdü ve şöyle demişti:

"Bugün Reuters Haber Ajansı’ndan bir muhabirin tarafımı ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme taşınan “Azınlık Hükümeti”yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin maksatlı şekilde tartışmaya açılan “Azınlık Hükümeti” formülüne nasıl baktığı Sayın Genel Başkanımız tarafından teferruatlı bir şekilde açıklanmıştır. Partimizin herhangi bir “Azınlık Hükümeti” seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir.

Esasen söylemek istediğim de ana hatlarıyla ve öz olarak bundan ibarettir. Kaldı ki, Sayın Genel Başkanımızın muhtemel bir “Azınlık Hükümeti”ni desteklememe kararının hilafına herhangi bir parti yöneticimizin söz, beyan ve iması söz konusu değildir. Bu gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi saygıyla duyurulur."