BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP adaylarına ilginç öneriler

MHP Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Aday El Kitapçığı' İzmir’de de aday adaylarına dağıtıldı.

Abone ol

Kitapçıkta adaylara, 'Ne kötü bir araba ile fakirlik edebiyatı yapın ne de pahalı bir araba ile hava atın', 'Futbol konuşmayın, dini konularda espri yapmayın, azınlıklarla ilgili fıkra anlatmayın', 'Beyaz gömlek giyin, tıraşsız halkın önüne çıkmayın', 'Vitamin ve antidepresan desteği alın', 'Yasemin ve ada çayı için' gibi ilginç önerilerde bulunuldu.

HER GÜN İKİ SAAT HAYAL KURUN

MHP’nin yerel seçimler için hazırladığı Aday El Kitapçığı, İzmir’de de aday adaylarına dağıtıldı. Kitapta adaylardan başarıya inanmaları, ilişkilerinde samimi ve içten olmaları, düzenli uyku uyumaları, vitamin ve antidepresan desteği almaları, her gün iki saat bir odada yalnız hayal kurmaları, yasemin ya da ada çayı içmeleri istendi.

Genel Merkez’in adaylara rehber olması için hazırladığı öneriler arasında şunlar yer aldı:

EDEBİYAT YAPMAYIN

- Özel görüşmeler dışında ziyaretlerinize yalnız gitmeniz uygun değildir. Yanınızda bir kadın ya da bir erkek not almalı, 2-3 kişi hem güvenliği sağlamalı, hem de kargaşayı önlemeli. Bunlar ciddi, iyi giyimli ve bakımlı olmalılar. Yumuşak bakışlar, gülümseyen yüzler ve nazik davranışlar her saniye oyunuzu artırır
- Ne kötü bir araba ile fakirlik edebiyatı yapın ne de pahalı bir araba ile hava atın. Uzun konvoylara dönüşen gösteriler seçmeni rahatsız eder.

AZINLIKLARLA İLGİLİ FIKRA ANLATMAYIN

- Herkesle tokalaşın. Karşınızdaki kadınsa onun elini uzatmasını bekleyin.
- İkramları ayırmayın, mutlaka tadın.
- Konuşma sırasında ezan okunuyorsa konuşmanıza ara verin.
- Futbol konuşmayın, dini konularda espri yapmayın, azınlıklarla ilgili fıkra anlatmayın.
- Seçmenle tartışmaya girmeyin. Siz bir şey isteyensiniz, bir şey bağışlayan değil.
- Tersleyen ve bağıranı yanınıza çağırın. Elini sıkın gerekirse sarılın. İnsanlara öğüt vermek yerine onları anladığınızı gösterin.

PAZAR GÜNÜ KRAVAT TAKMAYIN

- Koyu renk takım elbiselerle koyu renk gömlek giymeyin. Beyaz, güvenin ve masumiyetin simgesidir. Tıraşsız halkın önüne çıkmayın. Pazar günleri kravat takmayın.

EN AZ ON TOPLANTIYA EŞİNİZLE KATILIN

- Seçim dönemi boyunca en az 10 toplantıya eşinizle katılın. Eşinizin görünümü nasıl olursa olsun (açık/kapalı) kadın seçmen kendisinin önemsendiğini hissedecektir.