BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  POLİTİKA

MGK'nın çok önemli kararı ne? Herkes bunu konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından alınan önemli bir kararı açıklayacak. Peki bu önemli karar ne?

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Erdoğan ve Yıldırım'ın açıklamalarına göre MGK'da çok  önemli bir karar alınacak.

Peki bu önemli karar ne?

Ankara kulislerinde bu konuda bir çok iddia dolaşıyor. Darbe girişimi ile boşalan makamlar için 'eskilerin göreve' çağrılacağı bir düzenlemeden de söz ediliyor.

'Çok önemli karar' konusunda sosyal medyaya yansıyan iddialar da var. Bunlardan en dikkat çekici olanı "profesyonel orduya geçileceği" iddiası oldu. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda dolaşan bir diğer iddia ise polis teşkilatlarına ve kamu kurumlarına yapılacak atamalarla ilgili. Kararın ne olacağı şimdiden büyük merak konusu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Önceki gece Kısıklı'da darbe girişimini protesto edenlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunu söylemişti;

-"Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız".



"YARINI BEKLEYELİM, ÇOK GÜZEL KARARLARI PAYLAŞACAĞIZ"

Başbakan Binali Yıldırım da partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, "Yarın önemli kararlar alacağız. Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz. Yarını bekleyelim. Çok güzel kararları vatandaşımızla paylaşacağız" dedi.