BIST 9.503
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.493,92
HABER /  GÜNCEL

MGK'daki imzalar suç olmaktan çıkarmadı!

Zaman yazarı Bülent Korucu, son MGK'da cemaatin tehdit listesine alınmasını, 28 Şubat MGK kararlarına benzetti ve hükümete yüklendi.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, son MGK'da Fethullah Gülen cemaatinin "iç tehdit ve terör örgütü" listesine alındığı iddiaları üzerine AK Parti'yi 28 Şubat darbecilerine benzetti. 

"28 Şubat darbecileri Millî Güvenlik Kurulu’ndan icazet alarak işe başlamıştı. Böylece hem kamuoyunda algı operasyonu gerçekleştirecek hem de kendilerini güvende hissedeceklerdi." diyen Korucu yazısına şöyle devam etti:

O ZAMAN DA TEHDİT SIRALAMASI DEĞİŞMİŞTİ

‘Devlet kararı’ perdesi arkasına saklanarak bürokrasiyi hukuksuz emirlere ikna çabasını da unutmamak lazım. Meşhur 18 maddelik MGK kararlarının yanında tehdit sıralaması da değiştirilmişti. İrtica, PKK’yı bile geride bırakarak öncelikli tehdit olarak tescil edilmişti. Ardından da irticanın binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan terörden daha tehlikeli olduğunu ispat etmek için psikolojik harp operasyonları uygulanmıştı.

ONLARI KORUYAMADI SİZİ DE KORUYAMAYACAK

Dün Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre Recep Tayyip Erdoğan başbakan olarak katıldığı son MGK toplantısında, Hizmet Hareketi’ni tehdit listesine aldırmış. 28 Şubat’taki irtica paranoyasının yerini şimdi ‘paralel’ hezeyanı aldı. Aynı taktikler uygulanıyor. Şirket ve banka batırmak için suç işleniyor. Eğitim kurumları aynen o gün yaşandığı gibi suç hücresi muamelesine tabi tutuluyor. Bürokrasideki kıyımın boyutları her geçen gün büyüyor. Bütün bunları kamuoyuna ve uygulayıcılara kabul ettirebilmek üzere MGK’dan karar çıkartılıyor. Millî güvenlik perdesi, 28 Şubatçıları koruyamadığı gibi taklitlerinin de suç olan fiillerini örtmeye yetmeyecek.

ATILAN İMZA SUÇ OLMAKTAN ÇIKARMADI

28 Şubatçılar MGK’dan hem de hedefteki Başbakan Necmettin Erbakan’a imzalatarak karar çıkartmıştı. Rahmetli Erbakan imzalamaktan imtina ettiği için yoğun baskı altına alınmıştı. Ama o belge bile 28 Şubat’ın suçlarına mazeret olmadı, hukuksuzluk yapanları kurtarmadı. Yine 28 Şubatçılar ‘bin yıl sürecek’ hayalleri kuruyordu. Kısa sürede tasfiye oldular ve bin yıla kalmadan kendilerini adaletin önünde buldular. Hukuka aykırı icraat içinde bulunmayanlar için endişeye mahal yok. Ama aksi durumda Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) olduğu yerde MGK’nın esamisi okunmaz. Tecrübeyle sabit.