BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

MGK bildirisinde Suriye vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Suriye'deki gelişmelerin üzerinde 'etraflıca' durulduğu bildirildi. MGK bildirisinde "Bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir" ifadesi yer aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Suriye'deki gelişmelerin 'etraflıca' değerlendirildiği belirtildi.

Yaklaşık dört saat süren toplantı sonrası yayınlanan bildiride, Suriye ile ilgili değerlendirmelere dair şu ifadeler yer aldı:

"Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir."

"Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sürdürdüğü duyarsız tutumuna dikkat çekilerek, ülkemize sığınan insanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar yapılan insani çalışmaların kararlılıkla devam ettirileceği ifade edilmiştir. "

"Bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi" ifadesi kamuoyunda, Suriye'nin kuzeyindeki PYD'den (Demokratik Birlik Partisi) bahsedildiği yönünde yorumlandı.

Bildiride ayrıca, "Kurulun Haziran ayı olağan toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenliğine müteallik hususların etraflıca görüşüldüğü, ülke güvenliğine yönelik muhtemel tehditler ile alınan ve alınacak tedbirlerin hassasiyetle değerlendirildiği" ifade edildi.

MGK bildirisinde 'paralel yapıyla' mücadeleden de bahsedildi:

"Milli güvenliğimizi tehdit eden, başta Paralel Devlet Yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bir kez daha dile getirilmiştir."