BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL

Mezuniyet gecesinde başörtü skandalı!

Torbalı Anadolu Lisesi'nin mezuniyet gecesinde skandal yaşandı. Bakın okul birincisi hangi gerekçe ile diplomasını alamadı

Abone ol

Torbalı Anadolu Lisesi birincisi Şükran Koca'ya, özel sektöre ait tesiste düzenlenen törende okul müdürünün talimatıyla "kamusal alan" olduğu gerekçesiyle diploması verilmedi.

Torbalı Anadolu Lisesi'nin mezuniyet gecesinde skandal yaşandı.Okul birincisi başörtülü Şükran Koca'ya, özel sektöre ait bir tesiste düzenlenen törende, Okul Müdürü Sonay Arsal'ın talimatıyla "kamusal alan" gerekçesiyle diploması verilmedi.

MAZERETİ VARMIŞ

Başarı kütüğüne isimçakma merasimine de alınmayan Koca, kep töreninde arkadaşlarına eşlik edemedi. Dereceye girenler anons edilirken Koca'ya sıra geldiğinde, "Okul birincisi Şükran Koca,mazeretinden dolayı sahneye çıkamayacak" denildi. Koca, tören alanında olduğu halde sahnede dört yıllık emeğinin karşılığı olan plaket ve diplomayı alamadı.Okul yönetiminin, Şükran Koca'nın yerine sahneye başka bir öğrenciyi çıkarma kararı aldığı, ancak tepki olabileceği düşüncesiyle bundan vazgeçtiği iddia edildi.OkulMüdürü Sonay Arsal, "Şükran okul birincisi, onu sahnede görmek istiyoruz fakat başörtülü olmaz. Seçim öncesinde bir tantana yaşansın, sıkıntı çıksın başımız ağrısın istemedim" dedi.

Eskişehir 19Mayıs Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Meryem Tuba Okumuş da okul bahçesindekimezuniyet ve yaz festivaline kepinin altına başörtüsü taktığı gerekçesiyle alınmadı.