BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Mezhep savaşını önlemek için Akil heyeti!

Irak ve Suriye'deki iç savaşın bölgesel bir mezhep savaşına dönüşmemesi için Türkiye devreye girdi. Mezhep savaşını önlemek için Akil İnsanlar Heyeti oluşturulacak.

Abone ol

Türkiye; Irak ve Suriye’deki iç savaş ortamının neden olduğu gelişmelerin İslam dünyasının genelinde bir Sünni – Şii çatışmasına dönüşmemesi için bilimsel ve felsefi düzeyde inisiyatif almaya yöneldi.

Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi toplantısı, bugün İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda başlayacak. Toplantının açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Sünni ve Şii İslam bilginlerini Tarabya Köşkü’nde iftar yemeğinde ağırlayacak.

AVRUPA'NIN YÜZYIL SAVAŞLARI GİBİ OLMASIN

Amaç, İslam dünyasında Avrupa'daki Yüzyıl Savaşları benzeri bir çatışma ortamının benzeri bir tablonun İslam coğrafyasında oluşmasını engelleyecek Akil İnsanlar Heyeti oluşturmak.

AÇILIŞINI BAŞBAKAN ERDOĞAN YAPACAK

İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda bugün Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi toplantısının açılışı yapılacak. Üç gün sürecek toplantının saat 14.00’deki açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Erdoğan’ın, Suriye ve Irak’taki iç savaş ortamı ve bu gelişmelerin İslam dünyasında gündeme getirdiği Sünni – Şii çatışması çerçevesinde önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Şİİ VE SÜNNİ DİN ADAMLARI BULUŞACAK

Toplantının organizasyonunu Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konferansa İslam dünyasından yarısını Şiilerin oluşturacağı din bilginlerinin ve etkili isimlerin katılacağını söyledi. Görmez, mezhep çatışmasını önlemek için Akil İnsanlar Heyeti oluşturmayı planladıklarını da açıkladı.