BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  GÜNCEL

Mezarlıktaki tecavüz girişiminden ısırıkla kurtuldu

İstanbul'da Hollandalı genç turist, kendisine tecavüze yeltenen sapıktan ısırıkla kurtuldu. Zanlı, polisin mahkemeye gönderdiği fotoğrafla tutuklandı.

Abone ol

İSTANBUL Şişli'de, çıktığı şehir gezisinden kalacağı adrese dönmeye çalışan Hollandalı genç bir kız, bir sapığın cinsel saldırısına uğradı. Kendisini kolundan çekerek mezarlığa götürmeye çalışan sapığın elinden, kolunu ısırarak kurtulan genç turist kızın çığlıklarına koşan mezarlık bahçıvanlarının verdiği bilgiyle park polisince yakalanıp etkisiz hale getirilen ve saldırganın kendisi olmadığını söyleyen sapığı ise kolundaki ısırık izi ele verdi.

Hollandalı G.H., Türkiye'de Tıp okuyan arkadaşını ziyaret etmek için 15 Ağustos'ta İstanbul'a gelip arkadaşının esenler Koreşehitleri Caddesi'ndeki evine yerleşti. Üniversite öğrencisi olan ve önceki gün tek başına şehir gezintisine çıkan G.H., gezinti sonrası eve dönmek isterken yolunu kaybetti. Gideceği adresi cep telefonunun navigasyon özelliğiyle bulmaya çalışan ancak yanlışlıkla Zincirlikuyu Mezarlığı istikametine giden genç turist kızın, Zincirlikuyu Mezarlığı önünde yanına bir erkek yanaştı.

ISIRDI, ÇIĞLIK ATTI, POLİS KOVALADI YAKALADI

Uğradığı saldırı sonrasında karakolda ifade veren genç kızın ifadesine göre, akşam saatlerinde yolunu bulmaya çalışırken yanına yanaşan bir erkek önce yarım yamalak İngilizce'siyle kendisine "çay içmek istersen misin" diye sordu. Cevap alamayınca bu kez incir ikramın da bulunan ve genç kızın yakasını bırakmayan şahıs, bu sefer de aniden mezarlık duvarına oturarak fenalaşma numarası yaptı. Fenalaşma numarasını gerçek zanneden genç kız, yardım etmek için yanına oturduğu şahısın kolunu çekmesi üzerine kendisiyle itişmeye başladı. Kendisini kolundan çekerek mezarlığın içerisine götürmeye çalışan sapığın elinden kurtulmak için çığlıklar atan turist kız, son çare dişlerini kullanarak sapığı kolundan ısırdı. Isırık acısıyla sapığın elinden kurtulan 19 yaşındaki genç kızın çığlığına mezarlıkta görevli 2 bahçivan koştu. Bahçivanları gören saldırgan kaçarak uzaklaştı.

Yaşadığı saldırı sonrasında göz yaşlarına boğulan genç kızı, cinsel saldırıdan kurtaran 2 bahçivanın verdiği bilgiyle devreye giren "Park Polisi" sapığı eşkalinden belirleyerek kısa sürede yakaladı.

POLİS ISIRIĞIN FOTOĞRAFINI ÇEKİP MAHKEMEYE GÖNDERDİ

Yakalanıp karakola götürülen ve ifadesinde saldırganın kendisi olmadığını ısrarla ifade eden Ercan G.,isimli şahıs, karakola getirilen Hollandalı H.B.tarafından uzaktan teşhis edildi. teşhise rağmen suçlamayı red eden Ercan G. nin yalanını ise genç kızın, "elinden kurtulmak için bileğini ısırdım" sözü ortaya çıkardı. Genç kızın bu sözü üzerine Ercan G.nin bileğine bakıp ısırık izini gören polis, diş izlerini hemen fotoğrafladı. Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ercan G. isimli sapık, elde edilen deliller ışığında tutuklandı. Polisin şüphelinin tutuklandığı bilgisini verdiği 19 yaşındaki genç kızın ise sevinç çığlıkları atarak "Polise teşekkür ettiği" öğrenildi.