BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  SAĞLIK

Meyve sularındaki büyük tehlike!

Meyve suyu içmenin kilo almanın en hızlı yolu olduğu iddia edildi.

Abone ol

Tam da yaz aylarında çok fazla tüketilen meyve sularının sanıldığı kadar sağlıklı olmadığı ileri süsürldü.

Uzmanlara göre serinlemek için ideal olsa da bu içeceklerin kilo almaya neden oluyor. İngiltere'de bir mağaza zincirinin diyetisyenleri diyet için on tuzağı derledi. Bu tuzaklar arasında bal, zeytinyağı, meyce suyu ve az yağlı yoğurt da var.

Diyet uzmanı Catherine Matthews meyve suyunun kilo almak için en hızlı yol olduğunu söyledi. Matthews "Bir dakikadan daha az bir zamanda çoğu insan 150 içebiliyor" dedi. Diğer bir durum da meyve sularının lif yoksunu olması. Meyve yediğimizde lifler koruyucu tabaka oluşturur, bağısaklara bariyer kurma görevi üstlenir. Bu şekerin emilmesini yavaşlatır. Gazlı içecekler, meyve suları ve tatlıların karaciğere çok yüklendiği ifade edildi.

Daha önce yapılan bir araştırmada birçok 'sağlıklı' içeceklerin kek ve bisküvilerden daha kötü olduğu açıklanmıştı. Araştırmada sağlıklı meyve suyu olarak sunulan içeceklerin 13 bisküvide bulunan şekere eşit olduğu belirtilmişti.

Matthews diğer diyet kırıcılar arasında bulunan balın çok fazla şeker içerdiğini ve düşük yağlı yoğurdun ise tam yağlı yoğurda göre daha fazla yağlı olduğunu söyledi.