BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50

Mevsimin gözdesi kavunun faydaları

Mevsimin gözdesi kavunun faydaları

Kavun karpuz yaz mevsiminin adeta simgesi olmuş meyveleri sadece bedene değil ruha bile iyi gelen bu meyveler uykusuzluğun da ilacı..

Mevsimin gözdesi kavunun faydaları

Karpuz (100 gr: 30 kalori) Nedir? Sıcak havalarda kaybettiğimiz su ve mineralleri karpuz yiyerek geri kazabilirsiniz. Hem ferahlatıcı hem tok tutucu özelliği sayesinde yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzu istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ancak dikkat çekilmesi gereken bir nokta var. Yanında beyaz peynir yiyerek zayıflamayı beklemeyin. Beyaz peynir yiyerek susturmanız gereken tatlı ihtiyacınızı da azaltamamış olacaksınız.

Mevsimin gözdesi kavunun faydaları

Neye iyi gelir? Böbreği temizler. Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur. Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir.

Mevsimin gözdesi kavunun faydaları

Kavun (100 gr: 26 kalori) Nedir? Kavunun yüzde doksan beşini su oluşturur. A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var. Kavun gerek cildi tazeler, ona canlılık ve güzellik kazandırır. İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler.

Mevsimin gözdesi kavunun faydaları

Neye iyi gelir? Kanı temizler. Antioksidan özelliği vardır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Enstitüsü tarafından tavsiye edilmiştir