BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32

Mevlüt Karakaya Kimdir?

1963 yılında Ankara’nın Bala ilçesi Çavuşlu Köyünde doğdu. Ortaokul’u Kazan ilçesinde okudu. 1981 yılında Ankara Ticaret Lisesi’nden, 1985 yılında Gazi Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. ABD Indiana ve Purdue Üniversiteleri’nde eğitim aldı. Michigan State Üniversitesi’nde araştırmalarda bulundu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora dereceleri...

1963 yılında Ankara’nın Bala ilçesi Çavuşlu Köyünde doğdu.

Ortaokul’u Kazan ilçesinde okudu. 1981 yılında Ankara Ticaret Lisesi’nden, 1985 yılında Gazi Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

ABD Indiana ve Purdue Üniversiteleri’nde eğitim aldı. Michigan State Üniversitesi’nde araştırmalarda bulundu.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. 31 yaşında Doçent, 37 yaşında Profesör oldu.

Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde muhasebe-finansman ve bankacılık konularında dersler verdi.

Dünya Bankası’nın yurt dışındaki projelerinde uluslararası uzman statüsüyle finans yöneticisi olarak çalıştı. Ayrıca benzer projelerin finansal yönetim sistemlerini kurdu ve danışmanlıklar yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak 4 yıl süreyle görev yaptı.

1999 yılında kamu’daki en genç KİT Genel Müdürü sıfatıyla başladığı TMO’daki

görevi süresince çok sayıda ödül aldı. 2000 yılında “Yılın Kamu Yöneticisi”,

2002 yılında “Yılın Bürokratı”, 2003 yılında ise Hazine Müsteşarlığı tarafından “En Başarılı KİT Yöneticisi” ödüllerine layık görüldü.

Üniversite yönetiminde, Üniversite Senatosu Üyesi, Dekan Yardımcısı, Enstitü Müdür Yardımcısı, Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari ve akademik görevlerde bulundu.

Yazdığı çok sayıda kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ticaret Meslek Liselerinde 10 yılı aşkın süreyle ders kitabı olarak okutuldu. Halen bir çok üniversitede de kitapları okutulmaktadır.

“Reel Ekonomide Gündem” ve “Ekonomide Gerçek Gündem” adlı iki ayrı televizyon programının hazırlık ve sunumunu yaptı.

2011 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 10 yılı aşkın süredir de MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesidir.

Yeminli Malî Müşavir ve Bağımsız Denetçi belgelerine sahiptir.

Mevlüt Karakaya, Serpil hanımla evli olup, Gülkadriye ve Alp Burak isimlerinde iki çocukları vardır.