BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan son dakika İdlib açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib'deki saldırılarla ilgili sondakika açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu; "Teklifimiz açık. Saldırılar dursun. Terör gruplarının mevcudiyetini bitirmek için birlikte çalışalım" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Toplantısı heyetler arası düzenlenen iki oturum ve çalışma yemeğinin ardından sona erdi.

Romanya'da düzenlenen Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu ve Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz yer aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

BİRLİKTE ÇALIŞALIM SALDIRILAR DURSUN: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin İdlib konusundaki sorularına, "Teklifimiz açık. (İdlib'deki) Saldırılar dursun. Terör gruplarının mevcudiyetini bitirmek için birlikte çalışalım." dedi.

Toplantı hakkında daha önce yapılan açıklamada, 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda alınan kararların değerlendirilmesinin ve Avrupa-Atlantik coğrafyasındaki güncel güvenlik sınamaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının planlandığı belirtilmişti.

Türkiye-Romanya-Polonya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısının ilki 9 Haziran 2016'da Varşova'da, ikincisi 25 Ağustos 2016'da Ankara'da, üçüncüsü ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de katılımıyla 25 Ağustos 2017'de Varşova'da yapılmıştı.

İdlib nerede şu anda kimin elinde? İdlib'in son haritasına bakın!