BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,55
ALTIN 2.492,44
GÜNCEL

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye önemli mesaj!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Litvanya'da Türkiye ve ABD arasında yaşanan gerilimle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu; 'ABD Kovboy filminde olduğu gibi 'ben her istediğimi yaparım' derse bunun bir karşılığı olur' diyerek ABD'yi uyardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Litvanya'da Türkiye ve ABD arasında yaşanan gerilimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ABD'nin tehdit dilini bırakması gerektiğini söyledi ve bir de uyarıda bulundu. 'ABD Kovboy filminde olduğu gibi 'ben her istediğimi yaparım' derse bunun bir karşılığı olur'

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Rusya ile ilişkilerimiz AB ile ilişkilere ya da ABD’ye alternatif değil. Türkiye’nin dış politikası denge gözetmektedir.

TEHDİT DİLİNDEN VAZGEÇİN: Amerikan Kongre heyetinin Türkiye'yer gelmesi önemliydi. Bu tehdit dilinden vazgeçilmesi lazım. Benim hava savunma sistemine acil ihtiyacım var. ABD bize hava savunma sistemi patriotları satacak mı? Herkes de füze var.

ABD'YE: BUNUN BİR KARŞILIĞI OLUR: Kendi ülkemi savunacak sistemi almak zorundayım. F- 35'in ortağıyız biz. Biz bunun ortağıyız. Burada uluslararası hukuk var. Burada kovboy filmlerindeki gibi ''Ben istedim oldu'' anlayşıyla hareket ederseniz bunun bir karşılığı olur.

Sitene Ekle