BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

Mevlit kandili ne zaman?

Mevlit Kandili ne zaman?, Mevlit Kandili neden önemli, Mevlit Kandili duası hangisi, Mevlit Kandili namazları, Mevlit kandili nedir

Abone ol

İslam aleminin en kutsal gecelerinden biri olan Mevlid (Mevlit) Kandili yarın gece ifade edilecek. Mevlid kelime manası olarak 'Doğum zamanı' demektir. Bu geceyi önemli kılan ise İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğduğu gece olması.

Peki Mevlid Kandilinde nasıl ibadet edilir. Mevlid Kandilinde hangi namazlar kılınır? Mevlid Kandilinde edilmesi gereken dualar neler?

MEVLİD NEDİR?

Mevlid Kandili Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğum günüdür. İslam dinindeki en hayırlı gecelerden biri kabul edilir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NELER YAPMALI?

Çok özel bir gece olduğu için Mevlid Kandili'nde yapılan duaların kabul olunduğuna inanılır. Haliyle de o gecenin bol bol dua edilerek ve ibadetle geçirilmesi tavsiye edilir.

MEVLİD KANDİLİ NAMAZLARI

Tesbih Namazı kılınmalı ve Hatm-i Enbiya yapmanız gerekîr. Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir:

"Yâ Rabbi, niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbîh namazına. Yâ Rabbi, bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle." Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır.

Namazda Fatiha-i şerifeden sonra zammı sure olarak isten veya bilinen herhangi bir dua okunmalı.

Namazdan sonra istiğfar salevat,(özellikle büyük salvatlar)kelime-i tevhıd ve Kuranı Kerim okunmalı ve Peygamberimize hediye edilerek kendimiz ve Ümmeti Muhammedin selameti için iltica edilmelidir. Özellikle ölmüş yakınlarımızada kuranı Kerim okumak suretiyle hediyeler gönderilmeli, onlarıda bu gecede unutmamalıdır.